Antena 3 CNN Actualitate 70% dintre români nu au avut concediu

70% dintre români nu au avut concediu

70% dintre români nu au avut concediu
31 Aug 2007   •   07:36

Mai mult de 70 la sută dintre români nu au fost în concediu, în această vară. Şi nu vor pleca în vacanţă în perioada următoare. Cauza o reprezintă banii prea puţini. Doar 8 la sută dintre persoanele intervievate au declarat că şi-au luat concediu, iar alţi 20% urmează să plece în vacantă. Cât priveşte locul de petrecere a concediului, 80 la sută au rămas în ţară, 10 % au plecat în străinătate, iar 7% şi-au împărţit vacanţa între România şi străinătate.

Pentru concediile din ţară, staţiunile de pe litoral şi cele de la munte sunt preferate de majoritatea românilor. Foarte mulţi - o treime - au fost la rudele dintr-o altă localitate.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, Italia este preferată, urmată de Grecia şi Germania. Suma cheltuită pentru o vacanţă în ţară este de aproximativ 1.200 de lei, iar pentru un concediu în străinătate, aproape dublu.

Studiul a fost realizat de Gallup Organization, în această lună, la cererea Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale. Cercetarea s-a făcut pe un eşantion de 1.161 persoane, cu o marjă de eroare de ą 2,9%.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close