70% dintre români nu au avut concediu

31 Aug 2007   •   07:36
70% dintre români nu au avut concediu
Mai mult de 70 la sută dintre români nu au fost în concediu, în această vară. Şi nu vor pleca în vacanţă în perioada următoare. Cauza o reprezintă banii prea puţini. Doar 8 la sută dintre persoanele intervievate au declarat că şi-au luat concediu, iar alţi 20% urmează să plece în vacantă. Cât priveşte locul de petrecere a concediului, 80 la sută au rămas în ţară, 10 % au plecat în străinătate, iar 7% şi-au împărţit vacanţa între România şi străinătate.

Pentru concediile din ţară, staţiunile de pe litoral şi cele de la munte sunt preferate de majoritatea românilor. Foarte mulţi - o treime - au fost la rudele dintr-o altă localitate.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, Italia este preferată, urmată de Grecia şi Germania. Suma cheltuită pentru o vacanţă în ţară este de aproximativ 1.200 de lei, iar pentru un concediu în străinătate, aproape dublu.

Studiul a fost realizat de Gallup Organization, în această lună, la cererea Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale. Cercetarea s-a făcut pe un eşantion de 1.161 persoane, cu o marjă de eroare de ą 2,9%.

Antena 3

x close