Antena 3 CNN Actualitate 75 de grupări periculoase, anihilate de autorităţile române în primele patru luni ale anului

75 de grupări periculoase, anihilate de autorităţile române în primele patru luni ale anului

75 de grupări periculoase, anihilate de autorităţile române în primele patru luni ale anului
Sursa foto: Mascati
24 Mai 2009   •   14:16

75 de grupări periculoase au fost anihilate de autorităţile române în primele patru luni ale anului 2009. Anunţul a fost făcut de Ministerul Administraţiei şi Internelor. "Ca urmare a dinamicii infracţionale în schimbare la nivel european, în contextul accentuării crizei economico-financiare mondiale, fenomenul infracţional internaţional a cunoscut o serie de transformări. Astfel, în ţări europene în care se manifestau grupări infracţionale multinaţionale (Spania, Italia, Germania, Olanda, etc.), din care făceau parte, printre alţii, şi cetăţeni români, s-au reorientat spre ţările de origine, unde au dus, din păcate, experienţele dobândite în mediul infracţional, în scopul continuării practicilor ilicite. Infractorii şi-au intensificat acţiunile pe teritoriul României, folosindu-se de practicile deja însuşite în zona de criminalitate unde au acţionat până nu demult", a explicat MAI, citat de Mediafax.

Conform MAI, persoanele vizate fac parte din grupări de crimă organizată, caracterizate de ierarhii bine puse la punct, în cadrul cărora fiecare ?îşi cunoaşte în amănunt nivelul atins, legăturile pe care le poate accesa?, dar şi modalitatea în care se împart banii în cadrul structurii.

MAI recunoaşte că acest tip de organizaţii nu sunt la fel de numeroase ca grupările infracţioale ocazionale, dar, spre deosebire de acestea, au un caracter secret, sunt bine coordonate, iar impactul lor social este extrem de periculos.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close