Antena 3 CNN Actualitate 75 de milioane de euro, cheltuiţi de Guvern pentru a promova turismul românesc

75 de milioane de euro, cheltuiţi de Guvern pentru a promova turismul românesc

75 de milioane de euro, cheltuiţi de Guvern pentru a promova turismul românesc
09 Iul 2008   •   09:21

Guvernul României va cheltui 75 de milioane de euro pentru promovarea turismului românesc, în cadrul proiectului "Brandul de turism al României". Bugetul va fi administrat de cele mai importante asociaţii din industria de comunicare din ţara noastră. Guvernul a avut mai multe încercări de a îmbunătăţi imaginea turismului românesc, dar toate s-au soldat cu eşecuri.

Bugetul pus la bătaie pentru promovarea turismului românesc în stăinătate este unul consistent. Guvenul va aloca 75 de milioane de euro pentru noul proiect, intitulat "Brandul de turism al României". O mare parte din sumă provine din fondurile structurale, prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul a demarat odată cu semnarea unui protocol între Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Turism şi trei asociaţii specializate în publicitate şi relaţii publice, care vor oferi consultanţă în pregătirea unei licitaţii internaţionale în toamnă.

În ultimii ani au existat mai multe tentative de promovare a imaginii României în străinătate. În ciuda sumelor consistente cheltuite, mai toate au eşuat.

Cea mai recentă încercare a purtat sloganul "Fabulospirit" şi urma să coste aproximativ 5 milioane de euro, dar demersul a fost sistat după plecarea lui Răzvan Ungureanu de la Ministerul de Externe.

Albumul de promovare "Eterna şi fascinanta Românie" a costat statul român circa 6 milioane de dolari, iar o altă campanie, "România mereu surprinzatoare", a scos din buzunarele statului 1,7 milioane dolari.

Antena3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close