Antena 3 CNN Actualitate A doua rectificare bugetară, aprobată de Guvern şi criticată de PSD

A doua rectificare bugetară, aprobată de Guvern şi criticată de PSD

A doua rectificare bugetară, aprobată de Guvern şi criticată de PSD
16 Iul 2008   •   23:25

Guvernul a aprobat miercuri cea de-a doua rectificare bugetară din acest an. Vor fi alocaţi în plus un miliard de euro. Cei mai mulţi bani îi va primi Ministerul Transporturilor, peste un miliard şi jumătate de lei, destinaţi pentru repararea drumurilor, a căilor ferate, a pistei aeroportului Băneasa şi pentru construirea autostrăzilor Transilvania şi Bucureşti-Ploieşti.

Vor primi fonduri suplimentere şi ministerele Finanţelor, Apărării şi SRI. 200 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru ridicarea unor locuinţe sociale, săli de sport şi pentru alimentarea cu apă a satelor. Administraţia prezidenţială primeşte un milion de lei, în vreme ce pentru Cancelaria primului-ministru s-au alocat suplimentar 25 milioane lei.

Nu primesc niciun ban în plus ministerele Educaţiei, Muncii, Sănătăţii şi Agriculturii. Aceasta este a doua rectificare bugetară din an, prima a avut loc în luna martie.

Liderii PSD spun că noua rectificare bugetrară reprezintă o nouă dovadă de incompetenţă a Cabinetului Tăriceanu. Social-democraţii consideră că redistribuirea banilor nu ţine cont de problemele cu care se confruntă românii. Mircea Geoană i-a dat şi un ultimatum premierului Călin Popescu Tăriceanu, cerându-i să vină cu soluţii concrete la problemele severe cu care se confruntă România.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close