Antena 3 CNN Actualitate A fugit din spitalul de nebuni, şi-a ucis iubita şi apoi s-a întors în salon (VIDEO)

A fugit din spitalul de nebuni, şi-a ucis iubita şi apoi s-a întors în salon (VIDEO)

A fugit din spitalul de nebuni, şi-a ucis iubita şi apoi s-a întors în salon (VIDEO)
27 Aug 2010   •   19:00

A fugit din spitalul de nebuni, şi-a ucis iubita şi s-a întors în salon. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, care suferă de schizofrenie. Bărbatul a fugit joi din Spitalul "Al. Obregia", unde se afla internat la cerere. El s-a întâlnit cu concubina sa pe care a ucis-o după ce au întreţinut raporturi sexuale. Apoi a revenit în clinică, şi-a luat tratamentul şi s-a culcat.

"A venit la Spitalul Al. Obregia în 18 august singur, adică procedură voluntară, cum se menţionează în fişa de internare. Fiindcă s-a prezentat voluntar la spital el nu a fost internat sub cheie. Stătea în cameră cu un bărbat cu care s-a înţeles foarte bine. După o săptămână, după masa de prânz, adică în 25 august, a ieşit ca de obicei în curtea spitalului să se plimbe. Era ora 14.30. Pentru că nu a revenit în salon, colegul lui a anunţat asistenta, iar aceasta camera de gardă. Totodată, a fost informată şi Secţia 17 de Poliţie", a declarat, vineri, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al spitalului bucureştean, medicul Rodica Năstase.

"Acest bărbat nu trebuia ţinut sub pază pentru că a venit la spital de bunăvoie. Pentru că este foarte cald, bolnavii umblă în curte în pantaloni scurţi şi cu tricou. Pot fi lesne confundaţi cu orice aparţinători. Era normal ca bărbatul să fi fost internat într-o unitate medico-socială, dar din păcate nu are pe nimeni în familie care să facă în locul lui toate formalităţile, ştiut fiind că este un număr mic de locuri iar eliberarea unui pat poate dura multe luni. Am putea spune că firma de pază nu trebuia să îl lase să iasă pe poartă. Dar dacă pacienţii sunt îmbrăcaţi civil, nimeni nu le cere buletinul celor care intră. Sunt întrebaţi doar unde merg. Putea spune orice. Apoi, ar fi putut să sară gardul. Este nevoie de un sistem de asistenţă socială care să asigure internarea în cămine spital a bolnavilor cu schizofrenie cronică. Fără o astfel de reţea, bolnavii umblă flămâni pe străzi, unii oameni la dau bani sau chiar băutură. Dacă beau tratamentul nu mai are efect. Mai mult, le poate fi agravată starea de sănătate. Poate aşa a fost şi în cazul bărbatului", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Alexandru Obregia.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close