Antena 3 CNN Actualitate A început anul universitar. Studenţii îşi caută cazare şi job-uri (VIDEO)

A început anul universitar. Studenţii îşi caută cazare şi job-uri (VIDEO)

A început anul universitar. Studenţii îşi caută cazare şi job-uri <font color=red>(VIDEO)</font>
01 Oct 2007   •   21:28

Aproximativ 800.000 de studenţi au început luni un nou an universitar. Studenţii clujeni s-au pregătit însă de proteste. Aproximativ 1.000 de tineri de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sunt aşteptaţi să participe marţi la un protest în faţa Rectoratului. Ei solicită menţinerea actualelor taxe, dar şi obligativitatea ca studenţii să participe la luarea deciziilor importante ale universităţii. La nivel naţional, nici măcar un sfert dintre studenţi n-a prins loc în cămin, aşa că mulţi încă îşi caută obosiţi cazare.

Studenţii din Bucureşti nu s-au înghesuit pe la şcoală. Mai degrabă sunt îngrijoraţi cu amenajarea camerelor din cămine. În regie, toată lumea cară ba un frigider, ba o plapumă, scaune şi mese. Alţii s-au oprit pe la terase sau la supermarket, unde mapele au fost înlocuite cu multe pungi de cumpărături.

Unii dintre ei, o dată ajunşi în Bucureşti, îşi caută mai întâi de lucru, apoi merg şi la facultate. S-au dus vremurile în care părinţii îşi puteau susţine copiii la facultate fără probleme. Angajatorii cer acum, mai peste tot, experienţă, iar studenţii mai vor să se şi distreze. Destule motive pentru ca anii de studenţie să fie împărţiţi între facultate şi muncă.

Cum se pregătesc studenţii de noul an universitar:

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close