Antena 3 CNN Actualitate A început BAC-ul. Absolvenţii de liceu susţin proba orală la limba şi literatura română

A început BAC-ul. Absolvenţii de liceu susţin proba orală la limba şi literatura română

A început BAC-ul. Absolvenţii de liceu susţin proba orală la limba şi literatura română
23 Iun 2008   •   11:30

Astăzi începe bacalaureatul. Aproape 230.000 de elevi vor susţine prima probă, cea orală, la limba şi literatura română. Candidaţii vor avea dreptul să extragă mai multe bilete cu subiecte. Fiecare bilet nou extras însemnă însă scăderea notei cu un punct. Absolvenţii claselor a XII-a vor fi testaţi în cele 674 de centre organizate la nivel naţional.

Cele 100 de variante de subiecte au fost afişate încă de la începutul lunii aprilie pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro. Potrivit Ministerul Educaţiei, subiectele conţin texte literare de dificultate medie, care pot fi rezolvate de candidaţi în cel mult 15 minute. Primul examen este eliminatoriu, astfel încât un elev care nu obţine nota minimă - 5 - nu va mai putea continua bacalaureatul în această sesiune.

A început BAC-ul!


Candidaţii vor fi examinaţi de doi profesori de specialitate. Fiecare din cei doi profesori va da câte o notă fără zecimale, iar diferenţa dintre cele două note nu poate fi mai mare de un punct.

Probele orale vor continua, marţi şi miercuri, cu limba şi literatura maternă, iar pe 25 şi 26 iunie, cu limba modernă. Vineri e programată proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului.

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi publicate pe 5 iulie. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie. Cei care nu vor promova examenul de bacalaureat în această sesiune se vor putea înscrie în cea de-a doua sesiune. Examenele vor începe pe 18 august şi se vor încheia pe 27 august.

Antena 3

×
Parteneri
Ciolacu: "România se prăbușește dacă nu are acces la fondurile europene"
x close