Antena 3 CNN Actualitate A început goana studenţilor după cazare

A început goana studenţilor după cazare

A început goana studenţilor după cazare
28 Sep 2007   •   08:11

Cu trei zile înainte de startul anului universitar, goana după un loc în cămin e în toi în toate centrele universitare din ţară. Aproape jumătate dintre studenţii care învaţă la Iaşi, Cluj sau Timişoara nu vor avea locuri în cămine. Iar proprietarii de locuinţe profită de ocazie şi cresc chiriile. Peste 480.000 de studenţi din învăţământul de stat vor începe luni noul an universitar. Nici în acest an ministerul Educaţiei nu va putea onora cererea de cazare în căminele studenţeşti. În centrul Universitar din Iaşi, jumătate din cei peste 30.000 de studenţi nu vor avea locuri în cămine. Agenţii imobiliari, dar şi particularii au speculat din plin lipsa locurilor de cazare. Numai în ultima lună chiriile au crescut în medie cu 20%, şi depăşesc 500 de lei.

Şi la Cluj situaţia este similară. La Universitatea "Babeş-Bolyai" care dispune de 6.000 de locuri în 16 cămine, un pat costă între 80 şi 120 de lei pe lună. În Cluj, chiriile la garsoniere încep de la 180 de euro pe lună, în timp ce pentru un apartament cu două camere, studenţii plătesc în jur de 400 de euro.

Şi în centrul universitar din Timişoara studenţii întâmpină probleme. 60% dintre studenţii Universităţii de Vest vor fi obligaţi să-şi găsească o locuinţă cu chirie. Singura universitate din Timişoara cu suficiente locuri în cămine este Politehnica. Dar şi aici doritorii trebuie să aştepte cu orele pentru a-şi depune cererile. Costul lunar al cazării într-un cămin timişorean porneşte de la 44 de lei şi poate ajunge în unele cazuri chiar şi la 200 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close