Antena 3 CNN Actualitate A început şcoala! Elevii se întorc în clase

A început şcoala! Elevii se întorc în clase

A început şcoala! Elevii se întorc în clase
17 Sep 2007   •   08:47

Elevii se întorc la şcoală din această dimineaţă, după trei luni de vacanţă. Pentru 230 de mii de copii este prima dată când intră în clase. Mulţi dintre ei vor găsi însă şantiere în loc de şcoli. Noul an şcolar începe cu multe din unităţile de învăţământ neavizate sanitar. Suma totală alocată până în prezent de către Guvern pentru reabilitarea şcolilor, la nivel naţional, de 1,5 miliarde de lei, a fost utilizată în proporţie de 17%. În judeţul Bacău, 300 de copii vor începe noul an de învăţământ în şcoli care stau să se dărâme.

Există totuşi şi câteva excepţii. În comuna Săuceşti, din judeţul Bacău, două organizaţii din Elveţia şi Lichtenstein au sprijinit autorităţile locale pentru a ridica o nouă şcoală. Aceasta a fost construită în locul celei distruse de inundaţiile din 2005 şi a costat 300 de mii de euro.

Judeţele care stau cel mai bine sunt Ialomiţa, cu doar 23 de şcoli fără autorizaţie de funcţionare, Dâmboviţa - 24 şi Covasna cu 46. Din păcate, cu o floare nu se face primăvară. Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a afirmat în faţa Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor că doar 58 % din şcoli au autorizaţie de funcţionare.

Potrivit calendarului şcolar, prima vacanţă este între 29 octombrie şi 4 noiembrie. Pe 22 decembrie, toţi elevii vor intra în vacanţa de iarnă , ce se va încheia pe 6 ianuarie 2008. Vacanţa intersemestrială cuprinde săptămâna 2-10 februarie. La 11 februarie, elevii vor începe al doilea semestru şi vor avea vacanţa de primăvară între 26 aprilie şi 4 mai. Pentru elevii de clasa a VIII-a, ultima zi de cursuri va fi 6 iunie, iar pentru ceilalţi, 15 iunie.

A început anul şolar:

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close