Antena 3 CNN Actualitate A început sezonul virozelor şi pneumoniilor. Singura soluţie, vaccinul antigripal

A început sezonul virozelor şi pneumoniilor. Singura soluţie, vaccinul antigripal

A început sezonul virozelor şi pneumoniilor. Singura soluţie, vaccinul antigripal
Sursa foto: Foto: vinotharan-mylife.blogspot.com
de M.Z.    |    10 Oct 2011   •   20:43

Imediat cum s-a răcit vremea, medicii au şi dat piept cu avalanşa de viroze şi pneumonii. Sute de copii şi adulţi au fost internaţi, iar camerele de gardă sunt în continuare pline cu bolnavi. Medicii avertizează că boala se manifestă violent şi puţini sunt cei care s-au imunizat deja pentru această iarnă.

Spitalele din ţară au arătat ca un furnicar în sfârşit de săptămână, când temperaturile au scăzut brusc, iar virozele şi pneumoniile au înmulţit rapid numărul celor care au ajuns la urgenţă.

"Pacienţii au venit cu viroze respiratorii în primul rând, care se manifestă destul de zgomotos, cu febră mare, cu vărsături, chiar cu dureri abdominale care îi sperie pe părinţi şi îi trimit mai întâi la chirurg", a spus dr. Suzana Constantinescu, şeful Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Cei mai vulnerabili au fost, ca în fiecare sezon friguros, bătrânii şi copiii.

Medicii spun că o variantă de a scăpa de statul cu nasul în batistă e vaccinul antigipal. Costă mai puţin decât toate pastilele de care avem nevoie când răcim şi ne scuteşte de neplăceri timp de cel puţin jumătate de an.

Anul acesta, vaccinul are trei tulpini şi Institutul Cantacuzino a adaptat deja compoziţia la noile cerinţe.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat deja un milion de doze de vaccin şi urmează să îl distribuie. Imunizarea este gratuită şi obligatorie pentru persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, dar şi pentru copiii şi bătrânii instituţionalizaţi. Restul populaţiei poate cumpăra vaccinul din farmacii sau îl poate obţine, gratuit, de la medicul de familie.

Peste două zile, Ministerul Sănătăţii va începe să monitorizeze numărul de cazuri înregistrate la nivel naţional pentru a întâmpina o eventuală epidemie.

 





×
Subiecte în articol: vreme rece febra vaccin antigripal
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close