Antena 3 CNN Actualitate A murit Aurel Novac, fost ministru al Transporturilor

A murit Aurel Novac, fost ministru al Transporturilor

A murit Aurel Novac, fost ministru al Transporturilor
11 Ian 2009   •   18:00

Fostul ministru al Transportului din Cabinetul Văcăroiu, Aurel Novac, a murit, sâmbătă, la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Potrivit membrilor familiei sale, citaţi de Mediafax, fostul ministru a suferit un infarct.
Aurel Novac avea 69 de ani. Acesta absolvise Facultatea de Transporturi a Institutului Politehnic Bucureşti în 1967 şi Facultatea de Comerţ a Academiei de Studii Economice, zece ani mai târziu. A fost numit ministru al Transporturilor în 6 martie 1994, când era membru al PUNR. Mandatul său a durat doi ani.
În august 2003, Aurel Novac a fost pus oficial sub acuzare de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie în dosarul privind vânzarea, în 1994, a navei Bicaz. Novac a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în legătură cu schimbarea pavilionului navei Bicaz.
La sfârşitul anului 2007, procurorii anticorupţie au dat soluţie de scoatere de sub urmărire penală în dosarul Flota, în care au fost cercetate 80 de persoane, între care foştii miniştri ai Transporturilor Traian Băsescu, Aurel Novac şi Paul Teodoru, anchetatorii invocând lipsa prejudiciului.
Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infracţiuni comise de cei care ar fi iniţiat şi derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanţa cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada aprilie 1991 - august 2000.
Potrivit surselor citate, trupul neînsufleţit al fostului ministru al Transporturilor va fi depus, luni, la capela Bisericii "Sfântul Ilie" din Capitală.
Înmormântarea va avea loc miercuri, la un cimitir din localitatea prahoveană Breaza.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Flota ministrul transporturilor
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close