A murit cu zile. Se internase pentru o banală amigdalită dar a murit după ce i s-a injectat un antibiotic la care era alergică

de A.M.P    |    14 Mar 2012   •   16:27
A murit cu zile. Se internase pentru o banală amigdalită dar a murit după ce i s-a injectat un antibiotic la care era alergică Foto: Mediafax
Tânăra de 17 ani din Târgu Jiu, care a fost internată ca să-şi scoată amigdalele, în august 2011, a murit în urma unui şoc anafilactic. Tânăra era alergică la ampicilină. Dacă medicii i-ar fi făcut testele, ar fi descoperit alergia. Acum ei se fac vinovaţi de moartea fetei.

Legiştii de la IML au confirmat că adolescenta a intrat în şoc anafilactic, după ce i s-a injectat de patru ori un antibiotic la care era alergică. Nimeni nu i-a făcut teste pentru toleranţa la medicamente, iar medicul care este acuzat pentru moartea ei spune că nu putea să prevadă această alergie.

Şi şefii de la Colegiul medicilor Gorj îi disculpă pe medicii din Spitalul Târgu Jiu.

Procurorii îi acuză pe medici că nu i-au făcut fetei teste alergologice pentru antibiotice, deşi în fişa medicală a tinerei se menţiona că analizele au fost făcute.

Raluca Tulic avea 17 ani când a murit, în august anul trecut. Se internase la Spitalul din Targu-Jiu, la secţia ORL, pentru o banală amigdalită.


x close