Antena 3 CNN Actualitate A murit Nicolae Giurgiuvanu. Comandantul NAVROM era infectat cu SARS-CoV-2

A murit Nicolae Giurgiuvanu. Comandantul NAVROM era infectat cu SARS-CoV-2

Comandantul navelor NAVROM Tulcea, Nicolae Giurgiuvanu, a murit luni, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta era internat la Focșani, unde fusese internat de la Tulcea.

A murit Nicolae Giurgiuvanu. Comandantul NAVROM era infectat cu SARS-CoV-2
Sursa foto: foto: Adevărul/ Mariana Iancu
de Dan Gabor    |    23 Noi 2020   •   23:15

Nicolae Giurgiuvanu a aflat că este infectat cu SARS-CoV-2 după ce a mers la un control de rutină la un spital din Capitală. Imediat s-a prezentat la unitatea medicală din Tulcea, acolo unde a fost internat în zona pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

La început acesta s-a simți bine și le spunea prietenilor: „Am scăpat eu de multe altele“. Numai că starea sa s-a înrăutăţit şi urma să fie transferat la un spital din Bucureşti. A ajuns însă la Focşani. Luni organismul acestuia a cedat, potrivit Adevărul.

Nicolae Giurgiuvanu s-a născut la Râşnov, însă între el şi mare a fost o dragoste care a durat patru decenii. În anul 1973, a dat examen la Institutul de Marină Militară. „Nu am dat la cea civilă, pentru că la acea vreme aveam o prietenă care nu voia să fiu mult timp plecat pe mare“, spunea Giurgiuvanu, într-un interviu pentru Adevărul.

În anul 1990, a plecat din Marina Militară şi s-a dedicat celei civile. În tot acest timp, a fost comandant pe vasul Danubius, construit pentru Nicolae Ceauşescu, pe Fortuna, nava de comandament, dar şi pe un remorcher militar şi pe o vedetă blindată. Din 2010, a fost la cârma navei Moldova, transportând turişti la şi de la Sulina. În ultimii ani, a dus mii de turişti în Deltă cu nava Banatul, precizează sursa citată.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Giurgiuvanu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close