Antena 3 CNN Actualitate A murit profesorul Iosif Constantin Drăgan

A murit profesorul Iosif Constantin Drăgan

A murit profesorul Iosif Constantin Drăgan
21 Aug 2008   •   23:19

Profesorul Iosif Constantin Drăgan a încetat din viaţă, joi, la Palma de Mallorca, anunţă agenţia Mediafax. Profesorul avea 91 de ani. Trupul neînsufleţit al lui Iosif Constantin Drăgan va fi depus la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, oraşul în care s-a născut, conform unui comunicat al Fundaţiei Europene Drăgan. Funeraliile vor avea loc luni, 25 august, în acelaşi oraş.

Iosif Constantin Drăgan a terminat Dreptul la Universitatea Bucureşti şi a studiat Ştiinţe Politice şi Economice în Italia. Drăgan este cel care, în anul 1941, a pus bazele unei companii care exporta petrol din România către Italia. În 1948 a fondat compania Butan Gas, care avea ca domeniu de activitate distribuţia gazului metan.

După preluarea puterii de către comunişti i-a fost interzisă întoarcerea în ţară timp de 30 de ani. Eugen Barbu şi Corneliu Vadim Tudor au fost sprijiniţi financiar de Iosif Constantin Drăgan, după revoluţia din 1989, pentru fondarea ziarului România Mare.

De asemenea, a fost fondatorul "Ligii Mareşal Ion Antonescu", împreună cu Corneliu Vadim Tudor. La vârsta de 78 de ani Iosif Constantin Drăgan s-a căsătorit cu Daniela Veronica Guşă, (care avea atunci 22 de ani) fiica generalului Ştefan Guşă, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Române între 1986-1989.

Sursă biografie: Wikipedia

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close