Antena 3 CNN Actualitate A venit iarna la munte. În Parâng, stratul de zăpadă a atins o jumătate de metru

A venit iarna la munte. În Parâng, stratul de zăpadă a atins o jumătate de metru

A venit iarna la munte. În Parâng, stratul de zăpadă a atins o jumătate de metru
08 Oct 2008   •   11:57

La munte, iarna şi-a făcut deja apariţia. Prima zăpadă a căzut deja pe culmile din masivul Bucegi. Marţi, din cauza vântului şi a ceţii, telecabinele din Sinaia şi Buşteni nu au funcţionat, iar în Masivul Postăvaru, stratul de zăpadă a atins 20 de centimetri. După ninsoarea abundentă de duminică, stratul de zăpadă a atins aproape jumătate de metru şi în Masivul Parâng, iar temperaturile sunt şi ele foarte coborâte.
Şi în partea vestică a Carpaţilor Meridionali a nins abundent în ultimele 48 de ore. În Masivul Parâng, stratul de zăpadă ajunge în unele lo­­curi şi la jumătate de metru. Valentin Szabo, reprezentant al jandarmilor montani din Postul Parâng, a declarat pentru "Jurnalul Naţional": "Ninge abundent, iar stratul de zăpadă este de aproape 50 de centimetri. Sunt porţiuni unde zăpada este viscolită".
Tot în judeţul Hunedoara, în localitatea Straja, zăpada măsoară 30 de centimetri. Emil Părău, unul dintre cabanierii din Straja, a menţionat: "Nu putem discuta despre deschiderea sezonului de schi, pentru că în zilele următoare se anunţă vreme frumoasă şi zăpada se va duce foarte repede."
Luni dimineaşă, Transfăgărăşanul, cea mai înaltă şosea din România, era blocată din cauza căderilor de zăpadă.
În zilele următoare, vremea se va încălzi în ţară. Cerul va fi variabil şi temperaturile vor cunoaşte o ameliorare în anumite părţi ale României.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close