Antena 3 CNN Actualitate Absolvenţii de gimnaziu susţin luni prima probă a Testelor Naţionale

Absolvenţii de gimnaziu susţin luni prima probă a Testelor Naţionale

Absolvenţii de gimnaziu susţin luni prima probă a Testelor Naţionale
03 Feb 2008   •   10:13

Peste 45.000 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine, luni, prima probă la limba şi literatura română a sesiunii speciale a Testelor Naţionale 2007. Comisia naţională de examen va organiza, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în toate cele patru zile în care vor avea loc probe (4-7 februarie), începând cu ora 8,50, şedinţa publică de extragere a variantei de subiect din cadrul celor 100 posibile.

Conform comunicatului de presă, la ora 9,00, numărul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio România Actualităţi şi va fi afişat pe site-ul edu.ro. Numărul total de candidaţi este de 45.352, repartizaţi în 175 de centre de examen special constituite.

Calendarul sesiunii speciale a Testelor Naţionale este următorul: 4 februarie - limba şi literatura română (test scris), 5 februarie - limba şi literatura maternă (test scris), 6 februarie - matematică, 7 februarie - Istoria românilor sau Geografia României (test scris).

În data de 9 februarie, până la ora 16,00 este programată prima afişare a rezultatelor iar între 16.00 ? 20.00 pot fi depuse contestaţiile. Rezolvarea acestora este prevăzută pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afişate luni, 11 februarie.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectându-se cu stricteţe baremele de evaluare şi de notare transmise de Comisia naţională. Nota minimă de promovare la fiecare dintre probe este 5.

Rompres

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close