Antena 3 CNN Actualitate Acces restricţionat în spitalele braşovene din cauza gripei

Acces restricţionat în spitalele braşovene din cauza gripei

Acces restricţionat în spitalele braşovene din cauza gripei
29 Ian 2008   •   14:05

Accesul în spitalele din Constanţa a fost restricţionat, pentru a stopa răspândirea gripei. Sunt vizate secţiile de pediatrie, terapia intensivă şi secţiile de boli contagioase. Medicii sunt hotărâţi să instituie carantina dacă numărul bolnavilor de gripă va creşte. Pînă acum, au fost confirmate şapte cazuri în judeţul Constanţa. Carantina a fost declarată încă de săptămîna trecută în spitalele din Buzău şi Vrancea. În spitalele din Constanţa au fost deja confirmate şapte cazuri de gripă, în trei dintre ele este vorba de virusul gripal Solomon Islands.

Chiar dacă situaţia nu este îngrijorătoare, autorităţile sunt de părere că se impun măsuri de restricţionare a accesului în secţiile de risc precum cele de nou-născuţi, pediatrie, terapie intensivă şi contagioase.

Oamenii vor putea intra în spitale numai cu echipament de protecţie complet. Şi personalul medical trebuie să respecte măsurile de prevenire a transmiterii bolilor infecţioase.

Reprezentantii ASP Constanta spun însă că deocamdata nu se impune insituiriea carantinei.

Medicii recomandă însă respectarea normelor de igienă individuală, evitarea aglomeraţiilor şi a contactului cu bolnavii.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close