Antena 3 CNN Actualitate Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a încetat din viaţă

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a încetat din viaţă

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a încetat din viaţă
12 Mar 2008   •   21:19

Tragedie în lumea artistică românească. Cunoscutul actor Ovidiu Iuliu Moldovan a încetat din viaţă, miercuri seară, la Spitalul Universitar din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al actorului Ovidiu Iuliu Moldovan va fi depus, sâmbătă, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naþional Bucureşti, urmând ca, în aceeaşi zi, la ora 14.00, să fie înmormântat la Cimintirul Bellu, pe aleea actorilor.

Supranumit şi ?Cel cu profil de medalie?, Ovidiu Iuliu Moldovan a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori români. Personajul John Brad din seria ?Profetul, aurul şi ardelenii?, ?Artista, aurul şi ardelenii? şi ?Pruncul, petrolul şi ardelenii?, este cel care a imprimat imaginea actorului în memoria publicului de toate vârstele.

OVIDIU IULIU MOLDOVAN, ÎN PROFETUL, AURUL ŞI ARDELENII


Născut pe 1 ianuarie 1942, în judeţul Cluj, Moldovan a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi, din anul 1970, a jucat pe scena Teatrului Naţional -

A realizat spectacole alături de unii dintre cei mai mari regizori ai noştri, ca Ciulei, Pintilie, Esrig şi Dinu Cernescu. După sfârşitul filmărilor la ?Craii de curte veche? în 1997, Ovidiu Iuliu Moldovan a renunţat la cariera cinematografică, preferând să rămână actor al Teatrului Naţional Bucureşti. În anul 2004, efortul depus în slujba cinematografiei i-a fost răsplătit cu Premiul Uniter pentru întreaga carieră. Un premiu pe care atunci l-am considerat ca venind prea devreme. Prea repede pentru un actor de talia lui Ovidiu Iuliu Moldovan.

Mihai Eminescu - Venere şi Madonă, în interpretarea îndrăgitului actor:


FILMOGRAFIE - OVIDIU IULIU MOLDOVAN (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close