Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave la un spital din Iași după moartea unei fetiţe de 5 ani | "Am plecat cu ea în brațe și ne-am întors cu mâinile goale și sufletele distruse"

Acuzații grave la un spital din Iași după moartea unei fetiţe de 5 ani | "Am plecat cu ea în brațe și ne-am întors cu mâinile goale și sufletele distruse"

Mama unei fete de 5 ani îi acuză pe medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași de nepăsare și malpraxis.

Acuzații grave la un spital din Iași după moartea unei fetiţe de 5 ani | "Am plecat cu ea în brațe și ne-am întors cu mâinile goale și sufletele distruse"
Sursa foto: Facebook/Carina Bilu
de Adelina Miron    |    01 Ian 2022   •   23:10

 Femeia și-a dus fiica la spital pe 2 decembrie, după un episod de febră și saturație scăzută de oxigen, iar pe 21 decembrie medicii ieșeni i-au constatat decesul.

Carina Bilu, mama Andrei, susține că în ziua de 2 decembrie 2021 a mers cu copilul la medicul de familie, pentru că fetița avea febră și  o saturație scăzută de oxigen, iar apoi a decis să meargă la spital după ce starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit.

„Am ajuns seara la spital, avea saturație 89-90 la sută, s-a făcut procedura de triaj, am fost testate, ea a ieșit pozitiv, iar eu negativ. I-a fost pusă masca de oxigen, i-au făcut radiografie și i-a pus diagnosticul de pneumonie interstițială. Starea ei s-a agravat și au internat-o în ATI, au intubat-o. Timp de o săptămână i-au administrat tratament Covid-19. După o săptămână au mutat-o pe salon chiar dacă nu erau siguri că e bine complet.

A început să facă febră din 4 în 4 ore, i-au administrat antibiotice foarte puternice. Am vrut să o transferăm în Germania, când am văzut că aici, la Iași, nu mai făceau față. Dr. Lavinia Ionescu, care s-a ocupat de fetița mea, s-a opus total transferului, în timp ce starea ei era din ce în ce mai gravă. Spunea că nu era un caz de transfer, iar când și-a dat și ea seama după multă vreme că nu au soluții, au acceptat transferul, dar a fost prea târziu”, a povestit Carina Bilu, potrivit BZI.

Femeia spune că în cazul decesului fetei ei a fost vorba de lipsă de voință. Carina Bilu susține că a insistat ca Andra să fie tratată la un spital din Germania, însă i-a fost refuzată solicitarea până în momentul în care copila nu a mai putut fi ajutată.

„Am plecat cu ea în brațe la spital și ne-am întors cu mâinile goale și sufletele distruse din cauza sistemului și personalului incompetent. Decesul fetiței a fost declarat pe data de 21.12.2021, ora 18:20. Andra nu avea nicio altă afecțiune, doar că era un copil cu sindrom down”, a precizat Carina Bilu.

Autoritățile Spitalului de Copii „Sf. Maria” au refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, invocând faptul că nu au acordul scris al familiei pentru a furniza detalii despre diagnosticul fetei.

„Nu putem spune dacă sunt adevărate sau nu acuzațiile familiei, pentru că nu avem o plângere oficială făcută la adresa spitalului și nu ne vom sesiza. Avem peste 600 de copii internați, nu putem să ne sezisăm la fiecare caz”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sfânta Maria” din Iași, pentru BZI.

×
Subiecte în articol: Iași malpraxis spital
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close