Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre ketchupul din magazinele românești

Adevărul despre ketchupul din magazinele românești

 Adevărul despre ketchupul din magazinele românești
18 Apr 2016   •   16:48

Asociația Pro Consumatori (APC) a verificat calitatea ketchup-ului care se găsește în majoritatea magazinelor din România, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Din cele 17 tipuri de ketchup, doar 12% respectă rețeta, scrie Libertatea.

Studiul APC arată că majoritatea mărcilor de ketchup conțin mai puține roșii decât ar trebui, iar majoritatea folosesc un suc de roșii diluat și multe arome. Mai mult, cantitatea de zahăr per unitatea de vânzare variază între 12 linguriţe şi 26 de linguriţe! La 65% dintre produsele analizate s-au folosit conservanţi, iar la 53% dintre acestea s-au folosit câte 2 conservanţi. În plus, cantitatea de sare per unitate de vânzare variază între 7,65 grame şi 17,5 grame, adică între o linguriţă şi jumătate şi 3 linguriţe şi jumătate.

În plus, în ceea ce privește aromele adăugate, în cele 17  produse analizate s-au identificat 12 aditivi alimentari, majoritatea foarte periculoși pentru sănătate: acid citric, acid ascorbic, acid tartric, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, sucraloza, acesulfam de potasiu, adipat de diamidon acetilat, gumă xantan, gumă guar, arome, aromă tomate.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close