Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre produsele Cadbury România: ROM, Măgura, Laura, Kandia, Silvana şi Sugus

Adevărul despre produsele Cadbury România: ROM, Măgura, Laura, Kandia, Silvana şi Sugus

Adevărul despre produsele Cadbury România: ROM, Măgura, Laura, Kandia, Silvana şi Sugus
17 Oct 2008   •   11:25

Reclamele în România, ca în orice altă ţară a lumii, îşi fac efectul, chiar dacă de cele mai multe ori nu ne dăm seama. Astfel, firmele româneşti trăiesc din publicitate, dar şi din PR, când prima categorie dă greş. În urmă cu două săptămâni, Antena3.ro a abordat pe larg subiectul laptelui din China contaminat cu melamină, prezentând zilnic produsele retrase de pe pieţele internaţionale. Cum au fost date asigurări că România nu importă produse alimentare din China, site-ul nostru a prezentat şi dezminţirile companiilor direct implicate.
Internetul are însă o putere aparte, iar pe principiul ?telefonul fără fir? o ştire publicată pe 29 septembrie de Antena3.ro a fost denaturată. Astfel, informaţia referitoare la ciocolata Cadbury din China care are melamină a ajuns să fie transmisă, în special pe Yahoo Messenger, sub forma ?produsele Cadbury România conţin melamină?. Este vorba despre produsele ROM, Măgura, Laura, Kandia, Silvana şi Sugus.
Aici a intervenit firma de PR angajată de compania Cadbury România, care a transmis pe toate căile posibile o dezminţire a informaţiei care circulă pe Internet, într-o încercare de a reface imaginea companiei. ?Adevărul despre produsele Cadbury România este că nu conţin melamină?, se arată într-un comunicat al companiei, transmis de McCann PR.
?La sfârşitul lunii septembrie, autorităţile sanitare din China au descoperit melamină în laptele praf destinat bebeluşilor. Investigaţiile oficiale din China au confirmat că fermierii au adăugat melamină în laptele folosit ca materie primă. În lumina acestor informaţii, Cadbury declară că nici unul dintre produsele distribuite pe piaţa din România nu îşi are originea în China şi nici unul dintre ingredientele de origine lactată provenite din China nu este folosit la fabricarea produselor din România. În ceea ce priveşte retragerea produselor fabricate în China, Cadbury confirmă că aceste produse au fost exportate doar pe pieţele din Taiwan, Hong Kong şi Australia, neajungând pe alte pieţe. Cadbury România declară în mod oficial că mărcile locale pe care compania le vinde în România (ROM, Măgura, Laura, Kandia, Silvana, Sugus) nu sunt importate din China, iar la fabricarea acestora nu sunt utilizate ingrediente provenind din China, neexistând nici un risc de contaminare cu melamină a acestor produse. Prin urmare, nu există niciun motiv de îngrijorare pentru consumatori?, se arată în comunicatul Cadbury România.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close