Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul fraudării alegerilor de la Sectorul 1

Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul fraudării alegerilor de la Sectorul 1

Adina Anghelescu a prezentat, vineri seară, la Antena 3, informații exclusive în cazul presupusei fraudări a alegerilor de la Sectorul 1. Potrivit jurnalistului Antena 3, ancheta ar fi trebui demarată direct de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul fraudării alegerilor de la Sectorul 1
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    02 Oct 2020   •   19:58

"Povestea nu ar fi fost încurcată dacă, așa cum era firesc, de la bun început, ancheta ar fi fost demarată direct la SIIJ, pentru că aveam în ceea ce privește frauda electorală imaginile flagrante care au apărut public în care apărea chiar președintele BEC, domnul procuror Nicolae Sprîncu. Având în vedere calitatea sa de magistrat, această anchetă trebuia demarată la SIIJ în mod direct.

Existau două dosare deschise pentru că s-au autosesizat polițiștii de la Secția 4 și Parchetul Judecătoriei Sector 1, apoi după acel prim dosar care a fost deschis la un apel 112 ce a fost efectual cu privire la frauda electorală de la Sectorul 1, s-a mai deschis și al doilea dosar de către polițiști la Secția 4 cu privire la acele filmări cu sacii.

DIn informațiile pe care le am. aceste două dosare au fost declinate astăzi la Parchetul General, iar acesta le va declina mai mult ca sigur spre competența SIIJ pentru a fi alipite la dosarul în care domnul Tudorache a fost astăzi audiat în calitate de parte comunicată. Până la urmă vom avea, sunt convinsă, un singur dosar reunit la Secția de investigare a magistraților întrucât nu se poate trece de competența SIIJ-ului având în vedere implicarea acestui procuror președinte BEC", a spus Adina Anghelescu, în exclusivitate, în emisiunea "Subiectiv moderată" de Răzvan Dumitrescu.

Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1 al Capitalei, a fost chemat, luni, la audieri la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), după ce i-a făcut plângere președintelui Biroului Electoral de Circumscripție din acest sector.

„Am fost chemat luni, de la ora 13.00, pentru a da explicații în legătură cu plângerea pe care am făcut-o pe numele procurorului care a fost președinte al Biroului Electoral din Sectorul 1 despre cum au fost lăsați să pătrundă în acea sală, în care erau sacii cu voturi, anumite persoane, dar și Dan Barna”, a declarat Dan Tudorache.

Dan Tudorache a făcut plângere pe numele procurorului Nicolae Sprîncu, președintele BES 1.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close