Antena 3 CNN Actualitate Adio, bonusuri valorice! Guvernul a interzis ?tichetele cadou? de Sărbători

Adio, bonusuri valorice! Guvernul a interzis ?tichetele cadou? de Sărbători

Adio, bonusuri valorice! Guvernul a interzis ?tichetele cadou? de Sărbători
08 Apr 2008   •   18:43

Veşti nu tocmai bune pentru salariaţii instituţiilor publice. Guvernul a interzis oferirea de tichete cadou în cazul institutuţiilor de stat, o decizie care îi nemulţumeşte pe sindicalişti. Potrivit actului normativ, instituţiile statului nu vor mai putea să ofere tichete cadou. Numai la Ministerul Educaţiei sunt aproximativ 10.000 de persoane care ar fi trebuit să beneficieze de tichetele cadou, care au o valoare cuprinsă între 10 şi 50 de lei. Bonurile urmau să fie acordate de cel mult patru ori pe an.

Articolul respectiv prevede că ordonanţa de urgenţă se aplică autorităţilor şi instituţiilor publice a căror finanţare se asigură integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la aceste bugete sau integral din venituri proprii.

Sindicaliştii din învăţământ: La căpşuni în Spania se câştigă mai bine

Sindicatele din Educaţie şi Sănătate au reacţionat dur faţă de decizia Guvernului de a interzice acordarea de tichete pentru salariaţii de la stat. Marius Nistor, liderul Federaţiei Spiru Haret, a declarat că ?este vorba despre o ipocrizie fără margini a Guvernului Tăriceanu?. El a avertizat că federaţia pe care o conduce ?este hotărâtă să acţioneze foarte dur, astfel încât guvernul să fie obligat să acorde aceste tichete pentru toţi salariaţii din învăţământ?.

Sindicaliştii din învăţământ se întreabă dacă este nevoie să plece la muncă în străinătate, pentru a câştiga decent. Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Cătălin Croitoru, a lansat următorul mesaj: ?Îl rugăm pe domnul Tăriceanu să ne spună dacă această ţară mai are nevoie de cadrele didactice. Poate au inventat inginerii de la Citroen un robot care să ţină loc de dascăl şi astfel toţi angajaţii din învăţământ să poată pleca la căpşuni în Spania, pentru că oricum acolo se câştigă mai bine?.

Nici sindicaliştii din domeniul sănătăţii nu sunt de acord cu gestul Guvernului. ?În condiţiile în care salariile sunt aşa cum sunt, şi în toate sectoarele sunt mişcări de protest pentru creşterea veniturilor, mi se pare o lovitură sub centură pe care o aplică Guvernul pentru salariaţii din sănătate?, a declarat Marius Petcu, preşedinte CNSLR Frăţia.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close