Antena 3 CNN Actualitate Administraţia Deltei Dunării nu poate justifica banii cheltuiţi în ultimii trei ani

Administraţia Deltei Dunării nu poate justifica banii cheltuiţi în ultimii trei ani

Administraţia Deltei Dunării nu poate justifica banii cheltuiţi în ultimii trei ani
07 Feb 2008   •   09:59

Haos general in administarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Bani daţi pe lucrări care nu s-au făcut niciodată, sute de mii de euro fără documente justificative, proasta gestionare a fondurilor europene. Asta a găsit Curtea de Conturi la instituţia care administrează Delta Dunării, se arată într-un articol apărut în ediţia de joi a Jurnalului Naţional. Controlul la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut.

Cei de la Curtea de Conturi au găsit probleme majore în ultmii trei ani. S-a constatat de exemplu, că, în 2006, instituţia a efectuat plăţi în avans pentru lucrări neexecutate până la finele anului bugetar la 11 obiective. Suma totală depăşeşte 1 milion de lei.

Problema este că plăţile nu erau însoţite de documente justificative care să certifice exactitatea sumelor de plată, recepţia bunurilor sau executarea serviciilor. Potrivit Jurnalului Naţional, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este acuzată că a luat bani de la buget pentru lucrări efectuate pe terenuri care nu se află în domeniul de administrare al instiuţiei, ci aparţin domeniului public de interes local sau judeţean.

ARBDD întregistrează probleme mari şi în ceea ce priveşte banii externi primiţi, se arată în documentul Curţii de Conturi. În 2006, instituţia nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile şi cheltuielile efectuate din bugetul fondurilor externe nerambursabile.

Nu în ultimul rând, Curtea de Conturi a dispus ca ARBDD să refacă întreaga contabilitate începând cu 2005, anul în care Paul Cononov a devenit guvernatorul Biosferei Delta Dunării.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close