Antena 3 CNN Actualitate Adomniţei: Vina pentru incidentul în care o elevă a fost umilită o poartă presa şi părinţii

Adomniţei: Vina pentru incidentul în care o elevă a fost umilită o poartă presa şi părinţii

Adomniţei: Vina pentru incidentul în care o elevă a fost umilită o poartă presa şi părinţii
29 Mar 2008   •   12:01

Imaginile cu cele trei eleve care umilesc o colegă de 12 ani n-ar fi trebuit difuzate, susţine ministrul Educaţiei. Cristian Adomniţei a salutat astfel decizia CNA de a sancţiona posturile care au prezentat cazul. Ministrul este de părere că vina pentru actele violente ale elevilor o poartă presa şi părinţii.

La începutul săptămânii o fată de 12 ani a fost tunsă de trei colege mai mari, agresată şi arsă cu ţigara. Imaginile şocante, care au fost înregistrate chiar de una dintre agresoare, surprind un episod umilitor, şocant şi violent. Un episod cu protagoniste-eleve, care s-a petrecut la doi paşi de şcoală.

Reacţiile venite din partea CNA şi ministerului Educaţiei sunt halucinante. Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat posturile de televiziune care au difuzat subiectul şi, evident imaginile, iar minstrul Educaţiei a salutat măsura. Ministrul caută vinovaţi dincolo de curtea şcolii, şi aruncă pisica în curtea părinţilor şi a presei. "Am aflat ieri de decizia CNA-ului (dar eu nu vreau să comentez într-un fel care să nu vă placă domniei voastre ca şi ziarişti dar chiar) consider că nu este bine să continuăm prezentarea la televizor a acestor filme", a declarat ministrul.

Din spatele statisticilor, indisciplina din şcoli şi cruzimea unor adolescenţi par să se vadă altfel la ministerul Educaţiei: "Din toate statisticile pe care le avem de la MIRA arată că faptele de delincvenţă în şcolile dotate cu camerele de luat imagini sunt mult mai puţine decât în locurile în care nu avem imagini". Ministrul are, probabil, dreptate, dar imaginile, postate pe internet chiar de elevi arată ce se întîmplă în şcoli, câtă educaţie se face şi de câtă consiliere pedagogică şi psihologică beneficiază elevii. Este o problemă de educaţie dar şi o problemă de autoritate.

Antena 3

Citiţi BUCUREŞTI. O ELEVĂ DE CLASA A VI-A A FOST ARSĂ PE FAŢĂ CU O ŢIGARĂ DE TREI LICEENE

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close