Antena 3 CNN Actualitate Frații Corduneanu și Diamantul Roz au fost reținuți. Cereau dobânzi de 400% pentru banii dați cu camătă | Ce pățeau cei care nu înapoiau banii

Frații Corduneanu și Diamantul Roz au fost reținuți. Cereau dobânzi de 400% pentru banii dați cu camătă | Ce pățeau cei care nu înapoiau banii

Adrian Corduneanu, soția sa Ramona şi alți membri ai clanului mafiot cunoscut în Iași au fost reținuți într-un dosar care implică numeroase infracțiuni grave.

Frații Corduneanu și Diamantul Roz au fost reținuți. Cereau dobânzi de 400% pentru banii dați cu camătă | Ce pățeau cei care nu înapoiau banii
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Dani Amariei
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   17:30

Aceştia au fost ridicați cu mascații din locuințele lor și urmează să afle dacă vor sta după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Adrian Corduneanu, secundul grupării infracționale, și soția sa, Ramona, au fost reținuți după mai multe percheziții la proprietăți deținute de membrii clanului.

Luni, 31 octombrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 15 inculpați și luarea controlului judiciar față de un inculpat, măsuri dispuse în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, complicitate la înșelăciune, spălarea de bani, șantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Frații Corduneanu și Diamantul Roz, reținuți într-un dosar de camătă și șantaj 

Printre cei reținuți sunt: soții Adrian și Ramona Corduneanu, Petronel Corduneanu, Florinel Corduneanu, Mihaela Corduneanu, Constantin Dolcan, Rusu Gheorghe- fost Corduneanu -zis ”Gelu”, Ioana Baban, Mihai Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Marius Stoian, Gabriel Vatamanu, Călin Vasile- fost Corduneanu și Ana Vieru.

Anchetatorii spun că cele peste 50 de victime ale clanurilor încheiau contracte de împrumut iar camăta pentru ele ajungea, uneori, până la 400%.  

Cei care nu plăteau erau sechestrați și amenințați.  

Percheziții la clanul de cămătari Corduneanu. Practicau dobânzi de 400%

Potrivit autorităţilor, membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar acelor persoane despre care ar fi avut informații că sunt solvabile.

Astfel, următoarele categorii de persoane s-ar fi împrumutat de la membrii celor două grupuri infracționale organizate: persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni.  

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close