Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a alcătuit lista eşecurilor lui Băsescu. Un reproş, şi pentru PSD

Adrian Năstase a alcătuit lista eşecurilor lui Băsescu. Un reproş, şi pentru PSD

Adrian Năstase a alcătuit lista eşecurilor lui Băsescu. Un reproş, şi pentru PSD
Sursa foto: Agerpres
13 Feb 2015   •   12:17

Fostul premier, Adrian Năstase a publicat astăzi, pe blogul personal, un bilanţ al celor 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu. "În decembrie 2014, s-a încheiat cel de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu. El încearcă acum să-şi fixeze un loc onorabil în istoria românilor. Nu cred că va reuşi. “Regimul Băsescu” va rămâne o paranteză de istorie. Aşa cred eu. Alţii poate că au o altă evaluare a acestor ani. Recunosc, sunt subiectiv", a scris Năstase.

Acesta a alcătuit şi o listă a eşecurilor lui Traian Băsescu în cele 2 mandate, primul fiind reprezentat de faptul că nu s-a mai reuşit revizuirea Constituţiei. Apoi, Adrian Năstase aminteşte distrugerea credibilităţii Parlamentului şi a partidelor politice prin votul uninominal, incapacitatea de a realiza un minim succes de politică externă (spre exemplu, neintrarea în Spaţiul Schengen, programată pentru 2011), împrumuturile externe masive, criza economică, creşterea gradului de sărăcie şi, în general, scăderea puterii de cumpărare, absorbţia slabă a fondurilor nerambursabile, dezbinarea socială, dar şi fuga tinerilor în străinătate, “dezertarea” medicilor şi a altor cadre calificate, etc.

"În fine, Băsescu simte nevoia să se raporteze negativ la perioada 2001-2004, pentru a pune în valoare “realizările” deceniului său. Îl înţeleg.
Ceea ce nu înţeleg însă este lipsa de reacţie a liderilor PSD care par a nu-şi mai aminti faptul că în 2000-2004 tot PSD era la guvernare şi nu realizează că ar fi important pentru forţa partidului să reacţioneze, aducând în spaţiul public argumente şi comparaţii.  E adevărat, au trecut ceva ani de atunci.", mai scrie fostul premier.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close