Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a primit NUP în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase a primit NUP în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase a primit NUP în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Iul 2013   •   18:15

Adrian Năstase a primit neînceperea urmăririi penale în dosarul în care este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Năstase în acest dosar, au declarat oficiali ai PICCJ. Odată cu scoaterea de sub urmărire penală, anchetatorii i-au aplicat fostului demnitar o amendă cu caracter administrativ.

Decizia poate fi contestată la un procuror ierarhic superior celui de caz din cadrul instituţiei.

În 24 august 2012, Ministerul Public a anunţat că Adrian Năstase este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere, cartuşe pentru care acesta nu avea autorizaţie.

Conform sursei citate, Adrian Năstase deţinea, la domiciliul său, 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv şase cartuşe calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu avea autorizaţie.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close