Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase aruncă bomba. Ce formă de guvernământ ar trebui să aibă acum România

Adrian Năstase aruncă bomba. Ce formă de guvernământ ar trebui să aibă acum România

Adrian Năstase aruncă bomba. Ce formă de guvernământ ar trebui să aibă acum România
20 Dec 2017   •   23:12

Fostul premier Adrian Năstase, a declarat miercuri, într-o emisiune TV, că România ar trebui să își schimbe forma de guvernământ, dintr-una semiprezidențială în una prezidențială, după model american.

Năstase l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că dezinformează atunci când spune că România ar putea avea soarta Poloniei în relația cu Consiliul Europei și că discursul șefului statului este felul său de a se pregăti pentru al doilea mandat.

“Transmiteți-i pe surse președintelui care au fost modificările operate în sistemul juridic în Polonia și care sunt cele din România. Este deplasat să faci comparație între cele două. Faptul că se duc de la noi tot felul de procurori ceașiști să vorbească România de rău în Occident asta este altă discuție”, a spus Adrian Năstase.

Potrivit fostului premier, România nu mai poate funcționa în actuala forma de guvernământ.

“Funcționarea branșei executive a statului a ajuns într-un punct în care lucrurile nu mai pot evolua. Este foarte clar că acest executiv bicefal, Președinte-Guvern, nu mai are cum să funcționeze. Eu aș propune o formulă de republică prezindențială după modelul aliaților noștri americani. Avem din 2005 republica procurorilor și este evident că nu funcționează, așa că eu cred că trebuie lansată această dezbatere a formei de guvernământ”, a spus Adrian Năstase.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close