Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, atac dur la Guvern: Se duc ca niște servitori, la Cotroceni! Constituția este ignorată

Adrian Năstase, atac dur la Guvern: Se duc ca niște servitori, la Cotroceni! Constituția este ignorată

Fostul premier Adrian Năstase susține că ”pandemia este o justificare legitimă pentru restricții cu impact asupra drepturilor cetățenești dar ele pot fi și pretexte pentru decizii politice, alegeri, formarea unor guverne, amputări ale unor bugete, etc.”

Adrian Năstase, atac dur la Guvern: Se duc ca niște servitori, la Cotroceni! Constituția este ignorată
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Ian 2021   •   15:30

”Poate fi pandemia o justificare sau este doar un pretext pentru anumite limitări/restricții ale drepturilor omului? Cel mai adesea o justificare dar, în anumite situații, pretext.

Până acum s-au îmbolnăvit, la nivel global, peste 100 de milioane de oameni și au murit, din cauza virusului, peste 2 milioane. Efectul medical, psihologic, social, politic, economic, cultural este imens. Sunt, desigur, și efecte la nivel geopolitic, mai ales după alegerile din SUA.

Pandemia este o justificare legitimă pentru restricții cu impact asupra drepturilor cetățenești dar ele pot fi și pretexte pentru decizii politice – alegeri (anticipate sau la un anumit moment), formarea unor guverne, amputări ale unor bugete, etc. Nu insist, le cunoașteți.

Calitatea unei guvernări ține de capacitatea de a menține încrederea populației că restricțiile decise se justifică pentru interesul general. Aceasta încredere se pierde atunci când primordială devine deschiderea spațiilor cu păcănele sau atunci când 6 devine mai mic decât 3 (în cazul Bucureștiului).

Încă o dată observăm caracterul „cezarist” al statului român, unde observăm zilnic faptul că membrii guvernului se duc, ca niște servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simplă componentă a administrației prezidențiale. Iar Constituția, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorată.

România a devenit astfel pradă a crizei sanitare dar și a unei mafii corupte și incompetente, incapabile să pregătească viitorul țării”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close