Adrian Năstase, atac dur la Guvern: Se duc ca niște servitori, la Cotroceni! Constituția este ignorată

de Laura Dinu    |    27 Ian 2021   •   15:30
Adrian Năstase, atac dur la Guvern: Se duc ca niște servitori, la Cotroceni! Constituția este ignorată hepta

Fostul premier Adrian Năstase susține că ”pandemia este o justificare legitimă pentru restricții cu impact asupra drepturilor cetățenești dar ele pot fi și pretexte pentru decizii politice, alegeri, formarea unor guverne, amputări ale unor bugete, etc.”

”Poate fi pandemia o justificare sau este doar un pretext pentru anumite limitări/restricții ale drepturilor omului? Cel mai adesea o justificare dar, în anumite situații, pretext.

Până acum s-au îmbolnăvit, la nivel global, peste 100 de milioane de oameni și au murit, din cauza virusului, peste 2 milioane. Efectul medical, psihologic, social, politic, economic, cultural este imens. Sunt, desigur, și efecte la nivel geopolitic, mai ales după alegerile din SUA.

Pandemia este o justificare legitimă pentru restricții cu impact asupra drepturilor cetățenești dar ele pot fi și pretexte pentru decizii politice – alegeri (anticipate sau la un anumit moment), formarea unor guverne, amputări ale unor bugete, etc. Nu insist, le cunoașteți.

Calitatea unei guvernări ține de capacitatea de a menține încrederea populației că restricțiile decise se justifică pentru interesul general. Aceasta încredere se pierde atunci când primordială devine deschiderea spațiilor cu păcănele sau atunci când 6 devine mai mic decât 3 (în cazul Bucureștiului).

Încă o dată observăm caracterul „cezarist” al statului român, unde observăm zilnic faptul că membrii guvernului se duc, ca niște servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simplă componentă a administrației prezidențiale. Iar Constituția, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorată.

România a devenit astfel pradă a crizei sanitare dar și a unei mafii corupte și incompetente, incapabile să pregătească viitorul țării”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
  • Parteneri
    x close