Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, despre singurul loc din lume pentru care materialele de construcție au fost comandate în 35 de țări

Adrian Năstase, despre singurul loc din lume pentru care materialele de construcție au fost comandate în 35 de țări

Adrian Năstase, despre singurul loc din lume pentru care materialele de construcție au fost comandate în 35 de țări
14 Mar 2019   •   21:26

Adrian Năstase se află în vacanță în Abu Dhabi. Și pentru că s-a obisnuit să-și țină la curent cititorii blogului cu locurile pe care le vizitează, fostul premier a scris câteva rânduri despre unul dintre cele mai importante obiective turistice de acolo.

"Un alt obiectiv grandios din Abu Dhabi il reprezintă Marea Moschee Șeic Zayed – fondatorul si presedintele federatiei Emiratelor Arabe Unite. Reperele in timp sunt următoarele : născut in 1918, Șeicul Zayed a folosit descoperirea petrolului pentru a moderniza emiratele din zonă iar in 1971 a creat EAU. A murit in 2004.

Planurile moscheii au fost concepute in 1986, lucrările debutând zece ani mai târziu. A fost inaugurată în 2007. Suprafata construită a moscheii este de peste două hectare si la ea au lucrat peste 3000 de muncitori. Are capacitatea de a aduna peste 40 000 de persoane pentru evenimente religioase. Cupola principala are 85 de metri inaltime. In exterior există peste 1000 de coloane din marmură cu intarsii din pietre semi-pretioase. Sala de rugăciune principală are peste 5000 de metri pătrati. Covorul din această sală cântăreste 35 de tone si la el au lucrat 1300 de femei."

Continuarea, pe adriannastase.ro.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close