Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase este audiat în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase este audiat în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase este audiat în dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Apr 2013   •   16:17

Adrian Năstase este audiat, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
   
Oficiali din Parchetul instanţei supreme au declarat pentru Mediafax că Adrian Năstase s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme pentru a da o declaraţie în acest dosar.

Conform sursei citate, la 21 iunie 2012 s-a constatat că Adrian Năstase deţinea, la domiciliul său, 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv şase cartuşe calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu avea autorizaţie.
   

În 24 august 2012, Ministerul Public a anunţat că Adrian Năstase este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere, cartuşe pentru care acesta nu avea autorizaţie.

Judecarea recursului în dosarul Zambaccian, amânată pentru 13 mai
   
Dosarul în care Adrian Năstase este cercetat a fost disjuns din cel în care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut cercetări privind incidentul petrecut în seara zilei de 20 iunie, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare, a informat atunci Ministerul Public.

După ce a aflat că este din nou cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fostul premier a postat pe blogul personal un mesaj în care scrie că “unii regretă că în seara de 20 iunie nu am folosit decât un singur cartuş”.

Poate ca unii dintre voi s-au intrebat de ce nu am comentat deschiderea, acum, a dosarului cu cartusele sau de ce DNA a trimis la Curtea Suprema, in aceste zile, motivarea recursului in dosarul “Zambaccian”. Simplu. Am considerat ca este vorba de coincidente. In plus, avand dreptul sa detin pentru armele mele, de diferite calibre, cateva mii de cartuse, ceea ce mi-ar fi “permis”, in ultimii 20 de ani, sa organizez un mic genocid, ceea ce nu s-a intamplat, m-am gandit ca, de fapt, unii au regretat ca in seara de 20 iunie nu am folosit decat un singur cartus din cele 400 din calibrul 38 special”, scria fostul premier.

Adrian Năstase - invitat la Congresul PSD. Andronescu: Nu ştiu dacă va primi vreo funcţie

Pe 18 martie, Adrian Năstase a ieşit de după gratii, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close