Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, în instanță: DNA nu este o instituție neapărat rea, face și lucruri bune și lucruri rele

Adrian Năstase, în instanță: DNA nu este o instituție neapărat rea, face și lucruri bune și lucruri rele

Adrian Năstase, în instanță: DNA nu este o instituție neapărat rea, face și lucruri bune și lucruri rele
20 Iun 2014   •   15:50

Fostul premier Adrian Năstase a declarat vineri că DNA "nu este o instituție neapărat rea, face și lucruri bune", arătând că acest lucru depinde de oamenii care se află la conducerea acestei structuri de parchet, informează AGERPRES.
Declarația a fost făcută la Curtea de Apel București, la procesul în care DNA contestă decizia Tribunalului București de a conexa pedepsele primite de Adrian Năstase în dosarele "Zambaccian" și "Trofeul calității", fără ca instanța să adauge un spor de pedeapsă la cei patru ani închisoare, așa cum solicitaseră procurorii.

În sala de judecată, Adrian Năstase a declarat că, pe vremea când era premier, au fost adoptate peste 100 de legi în domeniul justiției și că el este cel care a pus la dispoziția DNA actualul sediu.

"Eu nu cred că trebuie să iubim justiția sau să o disprețuim, să vedem dacă are ambii ochi legați sau numai unul. Eu cred că justiția trebuie să fie mai echitabilă. DNA nu este o instituție neapărat rea, face și lucruri bune și lucruri rele. Acum face și lucruri bune, depinde de oamenii care se află la conducere. Am dovedit de fiecare dată respect față de sentințele care mi s-au dat. Sigur, am considerat că nu au fost motivate suficient. Respectul meu față de justiție reiese și din numărul mare de studenți de-ai mei care au ajuns judecători, procurori, avocați, notari", a mai spus Năstase.

La un moment dat, Adrian Năstase a declarat că celula sa din penitenciar se află vis-a-vis de fosta celulă a grecului Passaris.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase DNA
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close