Antena 3 CNN Actualitate Nuțu Cămătaru povestește cum l-ar fi făcut pe Adrian Năstase să-și înghită cuvintele când erau încarcerați împreună la Jilava

Nuțu Cămătaru povestește cum l-ar fi făcut pe Adrian Năstase să-și înghită cuvintele când erau încarcerați împreună la Jilava

Fostul premier Adrian Năstase l-ar fi căutat pe cunoscutul interlop Nuțu Cămătaru, în perioada în care aceștia erau închiși în Penitenciarul Jilava. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Nuțu Cămătaru, pe numele său real Ion Balint, în cartea scrisă de Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Nuțu Cămătaru povestește cum l-ar fi făcut pe Adrian Năstase să-și înghită cuvintele când erau încarcerați împreună la Jilava
Sursa foto: Agerpres/ Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Noi 2021   •   21:22

La acel moment, Nuțu Cămătaru executa la Jilava o parte din pedeapsa de șase ani primită în dosarul în care a fost judecat alături de fratele lui, Sile Cămătaru, pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, iar fostul premier, Adrian Năstase, era condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității” (2012), scrie Gândul.

Nuțu Cămătaru i-a povestit lui Codin Maticiuc că fostul premier Adrian Năstase a apelat la gardienii de la Penitenciarul Jilava pentru a vorbi cu el. Când s-au întâlnit prima dată, interlopul a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia Adrian Năstase ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier.
Nuțu: „Năstase a lăsat privirea în jos”

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: 'Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam'”, povestește interlopul în cartea lu Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

”Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, e pasajul care redă în carte întâlnirea dintre cei doi.

Nuţu Cămătaru a dat autografe pe cartea scrisă de Codin Maticiuc despre el: "Mă cunosc și pietrele de pe stradă"

După 18 ani de puşcărie, Nuţu Cămătaru a dat autografe pe cartea pe care Codin Maticiuc a scris-o despre el: "Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri". Şi a devenit dintr-un personaj controversat, un personaj monden.

În ziua uneia dintre celei mai mari operaţiuni coordonate de Poliţia Română şi DIICOT, cel mai cunoscut interlop român a dat autografe. După 18 ani de puşcărie, Nuţu Cămătaru a semnat cartea pe care Codin Maticiuc a scris-o despre el.

"Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri" a fost lansată astăzi printr-o conferinţă de presă, la care au participat autorul şi personajul: Codin Maticiuc şi Nuţu Cămătaru.

În ziua în care procurorii antimafia şi mii de poliţişti au descins la 457 de adrese în căutarea infractorilor, cel mai cunoscut dintre ei a intrat cu acte în regulă în lumea mondenă.

"Nu am fost ușa de biserică, am trăit la granița cu legea, nu mi s-a făcut niciodată dreptate aici la noi în țară", povestește interlopul.

"Mie nu-mi trebuie promovare pentru că-s născut, crescut, aici în București, credeți-mă că mă cunosc și pietrele de pe stradă"

În prima conferinţă de presă organizată de Codin Maticiuc şi Nuţu Cămătaru, cel din urmă a făcut dezvăluiri despre legăturile cu lumea politică. Despre Adrian Năstase, Adriean Videanu, Gabriel Oprea sau Liviu Dragnea.

"A cerut Dragnea protecție? Eu nu mint, nu am avut dialog cu Dragnea, a apelat altcineva pentru el. Sunt multe scursuri acolo la Rahova."

L-am ajutat pe Vanghelie că a ieșit primar aici în sectorul 5. N-am avut nicio legătură cu lumea politică, nu m-a ținut niciodara vreun politic în brațe."

Lui Vanghelie, autorul cărţii i-a dedicat o pagină specială. Un epilog. La cererea lui Nuţu Cămătaru.

"El a spus. Personajul cutare spune că nu mă cunoaște, te rog frumos. Vreau să spun eu cât de bine mă cunoaște", a spus Codin Maticiuc.

Nuţu Cămătaru a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni cu violenţă. La lansarea cărții, acesta a mai vorbit despre legăturile amoroase, despre afaceri, soţie, prieteni şi puşcărie. 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close