Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase: Ne îndreptăm spre un regim autoritarist și măsuri de austeritate îngrozitoare

Adrian Năstase: Ne îndreptăm spre un regim autoritarist și măsuri de austeritate îngrozitoare

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit duminică seară la Antena 3 despre perioada „foarte complicată” pe care o traversează România în contextul pandemiei. El a avertizat că România se îndreaptă spre un regim autoritarist, lansând un atac subtil la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Adrian Năstase: Ne îndreptăm spre un regim autoritarist și măsuri de austeritate îngrozitoare
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2021   •   21:18

„Mi-e clar că nu eram pregătiți pentru asta (c.n. pandemie). Ce se întâmplă în țară, cred că vedem cu toții situația socială foarte complicată, în condițiile în care apare această suprapolarizare de care oamenii politici încă nu sunt foarte conștienți. Apare o situație politică care este tot mai complicată și care duce încetul cu încetul către un sistem autoritarist. În momentul în care o singură persoană a reușit să obțină Parlamentul său, Guvernul său, practic sistemul său de justiție, cel puțin așa cum apare în indicațiile care se dau în legătură cu unele teme în care soluția nu convine”, a spus Adrian Năstase.

Măsuri de austeritate îngrozitoare

„În ceea ce privește situașia economică, lucrurile sunt foarte grave și ușor de înțeles. În condițiile în care am avut anul trecut un deficit bugetar de 9,8% și doar 1% s-au datorat măsurilor împotriva pandemiei, este clar că anul trecut a fost unul foarte dificil, ca să nu spun altfel, din punct de vedere economic. Anul acesta vom avea un deficit anunțat de 7,2%, în opinia mea după rectificări se va ajunge cu siguranță la 8%, iar în următorii 3 ani noi ar trebui să ajungem înapoi la 3%. Lucrurl acesta va presupune - dacă se va încerca realizarea lui - niște măsuri de austeritate îngrozitoare” - a mai explicat Adrian Năstase.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop 1 octombrie 2023. Gemenii primesc bani
x close