Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase şi-a petrecut prima noapte în închisoare. Expertiza medico-legală NU se mai face

Adrian Năstase şi-a petrecut prima noapte în închisoare. Expertiza medico-legală NU se mai face

Adrian Năstase şi-a petrecut prima noapte în închisoare. Expertiza medico-legală NU se mai face
de S.T.    |    O.P.    |    27 Iun 2012   •   11:05
Adrian Năstase a fost cazat în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, au precizat, marţi seară, reprezentanţii penitenciarului.
  
La primirea în locul de detenţie, fostului premier i-au fost verificate identitatea şi documentele de încarcerare, după care i s-a efectuat un consult medical.


Sinteza evenimentelor de miercuri 27 iunie 2012


UPDATE 11:06  Poliţia a renunţat la solicitarea privind expertiza medico-legală a lui Adrian Năstase, întrucât mandatul de executare a pedepsei a fost pus în aplicare, fostul premier fiind dus în unitatea de detenţie, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse din rândul anchetatorilor. În cazul în care instanţa va dori o expertiză medico-legală în cazul lui Năstase, trebuie să formuleze o solicitare către Institutul Naţional de Medicină Legală, au precizat sursele citate.

UPDATE 08:29 Năstase a fost informat cu privire la regulamentul de ordine interioară şi au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandării medicului de gardă.
  
"De asemenea, la internarea în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova sunt avute în vedere recomandările medicilor specialişti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate", mai precizează sursele citate.

UPDATE 05:28
Adrian Năstase şi-a petrecut prima noapte în închisoare. Fostul premier a fost externat aseară, după ora 22 şi dus cu o ambulanţă la Penitenciarul Rahova. Năstase a fost scos pe targă, acoperit până la gât cu o pătură şi a părut că schimbă câteva cuvinte cu cei din ambulanţă. Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

Imediat ce a ajuns la Rahova, Năstase a fost examinat de medici şi internat în spitalul penitenciar, în care se mai află un deţinut, urmând ca zilele următoare să fie transferat într-o celulă.

Sinteza evenimentelor de marţi 26 iunie 2012

UPDATE 23:17
- Adrian Năstase urmează să fie amprentat, fotografiat şi să i se facă un control medical. De asemenea, acesta va primi un număr matricol, număr care reprezintă al câtelea deţinut cu iniţiala numelui "N" este.



Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar condamnatul nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar.

Citeşte şi: Declaraţii şocante ale membrilor familiei lui Adrian Năstase

Adrian Năstase, alături de ceilalţi inculpaţi în dosarul Trofeul Calităţii, trebuie să despăgubească statul cu 1,45 milioane de euro


×
Subiecte în articol: serban bradisteanu DNA Adrian Nastase
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close