Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
27 Mar 2013   •   16:34

Fostul premier Adrian Năstase, recent elibertat din arest, este cercetat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General după ce anchetatorii au găsit în locuinţa sa, în urma tentativei de sinucidere, câteva sute de cartuşe pentru care nu deţinea autorizaţie.

Năstase este acuzat de procurorii DNA de nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, acuzaţiile fiind disjunse din dosarul tentativei de sinucidere.

"În continuarea cercetărilor în cauza constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului Năstase Adrian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 279 alin. 1 Cod penal", se precizează într-un comunicat de miercuri al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Potrivit sursei citate, la 21 iunie 2012, s-a constatat că Adrian  Năstase deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv şase cartuşe calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să deţină.

Pe 18 martie, Adrian Năstase a ieşit de după gratii, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Dosarul eliberării lui Năstase, obţinut de Antena 3: Ce a învăţat fostul premier după gratii





×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close