Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel răspunde acuzaţiilor avocatei Diana Şoşoacă

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel răspunde acuzaţiilor avocatei Diana Şoşoacă

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a răspuns acuzaţiilor aduse de avocata Diana Şoşoacă, viitor senator AUR, referitoare la rezultatele testelor PCR.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel răspunde acuzaţiilor avocatei Diana Şoşoacă
de Claudia Popovici    |    10 Dec 2020   •   23:55

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a intervenit în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei, pentru a comenta informaţiile oferite de avocata Diana Şoşoacă, viitor senator AUR, referitoare la diagnosticare şi testarea PCR.

"Lumea trebuie să ştie că aceste teste PCR sunt de înaltă fidelitate şi pun exact diagnosticul pentru că ele caută markerul genetic, respectiv ARN-ul de virus. În momentul în care noi avem astfel de teste sunt sigure, sunt fiabile şi au sensibilitate de peste 98%.

Orice pacient care are un test PCR pozitiv pentru noul coronavirus este un pacient care este infectat cu SARS-Cov-2. Covid-19 este boala pe care o generează acest virus SARS-Cov-2”, a precizat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Avocata Diana Şoşoacă a precizat că aceste teste nu sunt exacte şi au erori între 35% şi 65%, citându-l pe doctorul Ciuhodaru.

În replică, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat că "nivelul de eroare al testelor PCR este de 2% indicate ca fiind fals negative. Nu se pune problema ca fiind fals pozitive. Mai mult, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş” este omologat de OMS".

Dialogul incendiar dintre avocata Diana Şoşoacă şi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel poate fi urmărit intregral în video-ul de mai jos.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei teste PCR SARS-CoV-2
Parteneri
Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
x close