Adrian Țuțuianu, preşedintele Comisiei de control parlamentar al SRI: Dacă Sebastian Ghiță e în țară, îl vom audia

19 Apr 2017   •   14:15
Adrian Țuțuianu, preşedintele Comisiei de control parlamentar al SRI: Dacă Sebastian Ghiță e în țară, îl vom audia

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei de control parlamentar al SRI, a declarat pentru că audierea lui Sebastian Ghiţă ar fi utilă în ancheta privind dezvăluirile făcute anterior de fostul deputat.

„Am discutat în sedintețe anterioare: dacă este în România va fi audiat. Cercetarea nu a fost închisă. Dacă avem date suplimentare, investigatia noastră poate continua”, a declarat Țuțuianu.

Și marți, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI declara că se impune în continuare audierea lui Sebastian Ghiţă la comisie în legătură cu afirmaţiile făcute de acesta despre Laura Codruţa Kovesi şi despre Serviciul Român de Informaţii.

„Cred că am procedat înţelept. În urmă cu o lună şi ceva mă tot întrebaţi dacă am închis ancheta şi eu am spus că nu şi că am considerat că este utilă audierea domnului Ghiţă în cadrul Comisiei SRI, pentru că de acolo am şi pornit în anchetă. Ca urmare, odată ce au fost procedurile de extrădare şi-l vom avea pe domnul Ghiţă în România, se impune să continuăm ancheta noastră, să-l audiem, să vedem ce elemente suplimentare ne aduce în atenţie şi apoi să decidem dacă mai audiem şi alte persoane“, a declarat Ţuţuianu.

 

Parteneri
x close