Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu, corespondență de la Jocurile Invictus 2018. "Discursul Prințului Harry a fost atât de puternic încât te ridicai cu ochii în lacrimi"

Adrian Ursu, corespondență de la Jocurile Invictus 2018. "Discursul Prințului Harry a fost atât de puternic încât te ridicai cu ochii în lacrimi"

Adrian Ursu, corespondență de la Jocurile Invictus 2018. "Discursul Prințului Harry a fost atât de puternic încât te ridicai cu ochii în lacrimi"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
21 Oct 2018   •   14:14

Prințul Harry a dat startul Jocurilor Olimpici Invictus din Australia la care participă și 15 militari români răniți în teatrele de operațiuni.

500 de soldați din 18 țări s-au înscris în competiție anul acesta, iar fiul cel mic al prințului Charles, care este patron spiritual al Jocurilor Invictus, s-a dus personal să-i îmbărbăteze personal pe participanți.

"Militarii români sunt foarte motivați, pentru că deja au pornit în prima zi de competiție. Doi dintre sportivii militari români au fost în competiția de ciclism, acolo unde, desigur, a fost și Prințul Harry. Pentru că totul pare că aici la Sydney se rotește în jurul cuplului Harry Meghan. Presa e plină de imagini, e plină de titluri, de amănunte despre cum s-au îmbrăcat, despre mesajele pe care le-au transmis.

Într-adevăr, mesajul de la ceremonia de deschidere al Prințului Harry a fost unul atât de puternic încât te ridicai cu ochii în lacrimi", a spus Adrian Ursu, trimisul special Antena 3 în Australia.

Anul trecut românii noștri s-au întors de la Toronto cu patru medalii, între care una de aur.

După rezultatele spectaculoase de anul trecut de la Toronto, unde au cucerit patru medalii, au urmat luni de pregătiri intense si emoţii greu de descris în cuvinte.

Fiecare sportiv ascunde poveşti emoţionante. Spre exemplu, locotenent colonel Nicolae Grigore a fost rănit grav într-o misiune de salvare în Afganistan, însă cu multă ambiţie şi dragoste pentru haina militară a reuşit să treacă peste momentele de cumpănă. A luat viaţa de la capăt iar acum este hotărât să vina acasă cu o medalie. La jocurile Invictus de la Sydney vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO.

''Noi ca societate trebuie să construim un cult al eroilor şi al veteranilor de război. Nu contează că ei sunt din al Doilea Război Mondial sau de la Revoluţie, sau sunt eroi ai teatrelor de operaţii. Trebuie să construim un cult al eroilor şi trebuie să arătăm copiiilor noştri că noi luptăm în continuare pentru a apăra această ţară, indiferent că o facem pe teritoriul ei sau în afara teritoriului ţării'', a mărturisit recent la Antena 3 Nicolae Grigore.

Antena 3 și Televiiziunea Română sunt singurele posturi de televiziune care sunt alături de echipa României la Sydney.

×
Parteneri
Vladimir Putin, primele declaraţii după discuţiile cu Xi Jinping
x close