Antena 3 CNN Actualitate Adrian Vieriţă a fost acreditat prin decret prezidenţial ca ambasador în SUA

Adrian Vieriţă a fost acreditat prin decret prezidenţial ca ambasador în SUA

Adrian Vieriţă a fost acreditat prin decret prezidenţial ca ambasador în SUA
05 Dec 2007   •   18:45

Adrian Vieriţa este noul ambasador al României în Statele Unite, după aproape un an în care postul de ambasador a fost vacant, din cauza neînţelegerilor dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu. De altfel, numele fostului secretar de stat pentru afaceri europene şi euroatlantice era vehiculat încă din octombrie, când a primit avizul comisiilor parlamentare. Miercuri, preşedintele a semnat decretul privind acreditarea lui Adrian Vieriţă în funcţia de ambasador la Washington.

Ion Jinga, care a fost rechemat din funcţia de ambasador în Belgia, e propus pentru Londra, unde postul este vacant de câteva luni. Nominalizarea lui va trebui însă validată de Parlament.

Ambasadorul în Irak, Dan Mihai Stuparu, a fost rechemat de la post. Şeful statului a semnat decretele de acreditare a ambasadorilor în Statele Unite, Italia şi Bosnia Herţegovina.

Ambasadorul de la Moscova, Ion Donca, audiat în dosarul Zambaccian, va fi de asemenea înlocuit. În locul său ar putea fi trimis Constantin Mihail Grigorie, ambasadorul rechemat din Turcia.

Şi ambasada de la Roma va avea un nou şef, pe Răzvan-Victor Rusu, fost director general al Direcţiei Generale Europa Extinsă din cadrul Minsiterului Afacerilor Externe.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close