Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Băneasa, închis două săptămâni. Cursele vor pleca de pe Otopeni

Aeroportul Băneasa, închis două săptămâni. Cursele vor pleca de pe Otopeni

Aeroportul Băneasa, închis două săptămâni. Cursele vor pleca de pe Otopeni
18 Sep 2008   •   10:24

Zborurile de pe aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu se vor muta timp de două săptămâni pe Aeroportul Henri Coandă, ca urmare a închiderii aeroportului Băneasa pentru renovări. Nervii bucureştenilor vor fi puşi la grea încercare pentru că traficul infernal din Capitală şi lucrările la pasajul Băneasa vor fi principalele obstacole pe care vor trebui să le treacă, în drum spre aeroport.

Aeroportul Băneasa se va închide în perioada 29 septembrie -12 octombrie, pentru a se finaliza lucrările la pista de aterizare a avioanelor. În medie vor fi aproximativ 20 de curse pe zi. Cum un avion charter are circa 100 de locuri, în varianta pesimistă în care s-ar ocupa doar 50% din locuri, zilnic 1.000 de persoane vor trebui să ajungă pe DN1 în Otopeni, a declarat pentru Jurnalul Naţional directorul aeroportului din Băneasa, Ştefan Mladin.

Conducerea Aeroportului Henri Coandă este pregătită să preia cursele de pe Băneasa. Cel mai mult de suferit vor avea însă pasagerii, care vor trebui să facă faţă traficului infernal de pe DN1. Lucrările la pasajul de la Băneasa, unde zilnic se formează ambuteiaje, dar şi traficul intens din Capitală pot prelungi cu ore bune drumul către aeroport.

În plus, cursele care vor fi mutate de pe Băneasa pe Otopeni vor avea culoar de zbor ori dimineaţa foarte devreme, ori seara foarte tîrziu, pentru a nu afecta cursele regulate de pe Otopeni.

Există însă şi o veste bună. Reprezentanţii companiilor low-cost care operează pe Aeroportul Băneasa au declarat că nu vor scumpi biletele de avion, deşi taxele pe care le vor plăti pe aeroportul din Otopeni sunt mai mari.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close