x close

Aeroportul Băneasa se va transforma într-o aerogară de lux

de N.B.    |    17 Sep 2011   •   23:25
Aeroportul Băneasa se va transforma într-o aerogară de lux Foto: Intact Images

Aeroportul Băneasa se va transforma într-o aerogară de lux. Reamenajarea începe la anul. Companiile low-cost îşi fac deja bagajele să se mute în Otopeni şi, odată cu asta, să scumpească biletele.

După modernizare, aeroportul Aurel Vlaicu va arăta ca London City Airport. Românii au văzut mai multe modele şi l-au ales pe cel mai potrivit pentru oamenii de afaceri, viitorii pasageri ai aerogării. Sălile de aşteptare aglomerate se vor transforma în saloane şi restaurante de lux. Iar călătorii îşi vor aştepta zborul pe canapele confortabile.

Transformarea aeroportului într-unul de lux va costa între cinci şi zece milioane de euro. Lucrările ar urma să înceapă, cel mai devreme, la sfârşitul anului viitor.

Companiile low-cost nu vor mai opera pe noul aeroport. Vor fi obligate să se mute la Otopeni. Efectul: biletele se vor scumpi cu cel puţin patru euro.

Aeroportul Băneasa a fost proiectat pentru o capacitate de 300.000 de pasageri şi a ajuns să proceseze aproape 2 milioane de călători, în fiecare an. Cele două aerogări din Capitală operează, în total, 75% din traficul aerian din România.

Citeşte mai multe despre:

aeroportul Baneasa lux
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati