Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Băneasa va deveni heliport, susţine Ludovic Orban

Aeroportul Băneasa va deveni heliport, susţine Ludovic Orban

Aeroportul Băneasa va deveni heliport, susţine Ludovic Orban
12 Feb 2008   •   07:51

În câţiva ani, Aeroportul Băneasa se va transforma în heliport, din cauza dezvoltării imobiliare din zona de nord a Capitalei. Declaraţia îi aparţine ministrului Transporturilor, Ludovic Orban. Specialiştii din domeniul aeronauticii sunt de părere că vina pentru situaţia creată o poartă autorităţile, care nu au luat în calcul unele elemente în momentul în care au realizat strategia de dezvoltare a aeroporturilor. Activitatea Aeroportului Băneasa va fi restrânsă în perioada următoare din cauza dezvoltării imobiliare din zona de nord a capitalei, susţine ministrul Transporturilor. În aceste condiţii aeronavele mari nu vor mai putea ateriza sau decola.

"În circa 5-7 ani, Aeroportul Băneasa va fi înghiţit de oraş. Nu este singurul aeroport din lume care se confruntă cu această situaţie. La noi, cam atât va mai dura până ce partea stângă a Drumului Naţional 1 se va dezvolta. (...) Aeroportul nu se închide de tot. El va rămâne deschis pentru avioanele private şi aeronave mai mici. Băneasa va deveni un heliport".

De aceeaşi părere sunt şi specialiştii în aviaţia civilă. Ei sunt de părere că în aproximativ 7- 8 ani cele două aeroporturi Henri Coandă şi Băneasa nu vor mai putea să-şi desfăşoare activitatea ca în prezent.

Conducerea aeroportului Băneasa a fost luată prin surprindere de declaraţiile ministrului Transporturilor. "Este adevărat că în câţiva ani aeroportul poate fi înghiţit de oraş, însă sunt oraşe unde există aeroport în centru şi funcţionează perfect. (...) E posibil să nu mai poată primi aeronave de o capacitate foarte mare, însă eu cred că este necesar un aeroport în oraş, măcar pentru oamenii de business", a declarat directorul general al Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin.

Specialiştii din domeniul aeronauticii consideră că vinovate pentru situaţia creată sunt autorităţile, care nu au luat în calcul unele reguli atunci când au realizat strategia de dezvoltare a aeroporturilor.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close