Antena 3 CNN Actualitate Afacerea "Bordei": Primăria Capitalei a pierdut un milion de euro la schimbul de terenuri

Afacerea "Bordei": Primăria Capitalei a pierdut un milion de euro la schimbul de terenuri

Afacerea "Bordei": Primăria Capitalei a pierdut un milion de euro la schimbul de terenuri
20 Aug 2008   •   08:53

Primăria Capitalei a pierdut un milion de euro la schimbul de terenuri cu omul de afaceri Costică Constanda, susţin jurnaliştii de la Gândul. Pentru că suma este foarte mare, dosarul cu aprobările lui Adriean Videanu va fi trimis la DNA. Surse din interiorul Curţii de Conturi spun că motivul prejudiciului a fost evaluarea incorecta a clădirilor din Satul Francez.

Omul de afaceri Costică Constanda a preluat anul acesta o suprafaţă de 2,8 hectare din Satul Francez, în schimbul terenului din Parcul Bordei. Surse din interiorul Curţii de Conturi au declarat pentru Gândul că, la momentul în care a fost făcut acest schimb, nici primăria, nici Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement nu au evaluat corect clădirile din Satul Francez pe care Constanda trebuia să le plătească la buget.

Valoarea imobilelor a fost stabilită de un expert, numai că din datele prezentate inspectorilor Curţii, nu rezultă modul în care acesta a fost stabilit. În plus raportul de evaluare nu a fost înregistrat nici la ALPAB şi nici la Primăria Capitalei. Conform documentului, valoarea clădirilor pentru care Constanda trebuia să plătească diferenţa de valoarea fost stabilită la peste 5.800.000 de euro.

O altă problemă, atrag atenţia jurnaliştii, este că evaluarea nu a luat în calcul nici dotările şi nici bunurile mobile din clădiri. Inspectorii Curţii spun că cel mai bine se vede felul defectuos cum au fost evaluate clădirile din tranzacţia pe care a făcut-o Constanda ulterior. Controversatul om de afaceri a vândut unei companii imobiliare elene jumătate din Satul Francez cu 68 de milioane de euro, din care 6,4 milioane au reprezentat diferenţa de valoare pentru clădirile şi dotările de pe suprafaţa respectivă.

Antena3

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close