Antena 3 CNN Actualitate Afaceri ilegale cu maidanezi. Peste 1.200 de câini nedeclaraţi, descoperiţi în Capitală

Afaceri ilegale cu maidanezi. Peste 1.200 de câini nedeclaraţi, descoperiţi în Capitală

Afaceri ilegale cu maidanezi. Peste 1.200 de câini nedeclaraţi, descoperiţi în Capitală
Sursa foto: Foto: justkannada.in
de M.Z.    |    09 Iul 2013   •   20:04

Opt adăposturi ilegale, în care erau peste 1.200 de câini nedeclaraţi, au fost descoperite în Capitală de inspectorii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Majoritatea câinilor erau nesterilizaţi şi nevaccinaţi, motiv pentru care asociaţiile au fost amendate cu sume cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei.

Inspectorii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au fost sesizaţi de vecinii adăposturilor care au reclamat mirosul puternic şi zgomotul produs de animale.

Inspectorii Primăriei Capitalei au reuşit în multe dintre cazuri să numere animalele doar pe baza imaginilor suprinse din aer, pentru că nu li s-a permis accesul în incinta adăposturilor.

"În niciunul din adăposturi nu erau înregistrate animalele sub nici o formă, nici măcar trecuţi pe un caiet să ştie numărul lor, ce sex are fiecare", a declarat Răzvan Băncescu, coordonator ASPA.

Cei mai mulţi dintre câinii găsiţi în adăposturile ilegale urmau să ajungă în străinătate, acesta fiind şi motivul pentru care reprezentanţii unor ONG-uri se opun sterilizării şi stopării reproducţiei câinilor fără stăpân.





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close