Antena 3 CNN Actualitate În câţiva ani, statul i-a oferit lui Sebastian Ghiţă peste un miliard de lei, prin 350 de contracte

În câţiva ani, statul i-a oferit lui Sebastian Ghiţă peste un miliard de lei, prin 350 de contracte

În câţiva ani, statul i-a oferit lui Sebastian Ghiţă peste un miliard de lei, prin 350 de contracte
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Dec 2015   •   09:31

Sănătatea şi Educaţia suferă de o subfinanţare cronică, însă de pe urma lor ies bani buni, se fac afaceri de zeci de milioane de euro. 

 
Cel puţin asta arată o analiză a contractelor încheiate de firmele lui Sebastian Ghiţă cu Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, dar şi cu instituţiile subordonate lor. 
 
Antena 3 continuă să vă prezinte contractele de miliarde de lei obţinute de la stat de deputatul de Prahova. 
 
În doar câţiva ani, statul i-a oferit lui Sebastian Ghiţă peste un miliard de lei, prin aproape 350 de contracte.
 
Educaţia şi Sănătatea, Cenuşăresele bugetare, au pompat sume colosale în conturile firmelor controlate de deputatul prahovean.
 
Casele de asigurări au încheiat cinci contracte cu firmele deţinute de Ghiţă, în valoare de peste 4 milioane de lei.
 
Dar profiturile mai mari au venit de la mai multe spitale, de unde firmele controlate de deputat au încasat aproape 12 milioane de lei, în special pentru un program informatic ce ar fi trebuit sã îmbunãtãþeascã relaþia cu pacientul.
 
Şi Ministerul Educaţiei a cotizat din greu la firmele deputatului prahovean: aproape 17 milioane de lei. Majoritatea au fost daţi pentru un sistem informatic.
 
Mai multe universităţi din ţară au umplut conturile acestor firme cu aproape două milioane de lei, prin mai multe contracte.
 
În total, Sănătatea şi Educaţia i-au adus lui Sebastian Ghiţă contracte de aproape 35 de milioane de lei, fără TVA. Şi acestea nu sunt singurele domenii care au contribuit la averea enormă a deputatului prahovean. Despre acestea, în episoadele următoare.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close