Antena 3 CNN Actualitate Afacerile din România ale unui "ţepar internaţional" în domeniul turismului

Afacerile din România ale unui "ţepar internaţional" în domeniul turismului

Afacerile din România ale unui "ţepar internaţional" în domeniul turismului
17 Iun 2013   •   18:59

Un afacerist de origine tunisiană, care a intrat în vizorul presei internaţionale pentru numeroasele "ţepe trase" în Cehia şi Maroc, şi-a deschis mai multe afaceri în domeniul turismului şi la noi în ţară.

Potrivit gazetadebistriţa.ro, Kaiser Helman Klaudiusz, cunoscut şi sub denumirea de Kais Hanafi, ar fi tras deja primele ţepe in Romania, unei societăţi comerciale care se ocupă cu realizarea de realizării de cataloage, stickere şi afişe pentru agenţii turistice.

"De origine tunisiană, Kaiser Helman Klaudiusz are naţionalitate poloneză, cehă şi ucraineană. Claude Kaiser, aşa cum i se mai spune, a tras o ţeapa de zile mari în Cehia şi Maroc, conform ziarului Le Economiste, cel mai important ziar din Maroc", notează gazetadebistriţa.ro

"Sejurul a 600 de turişti organizat de acesta a ramas neplatit, iar hotelierii il cauta sub toate pietrele din lume pe ţepar. A facut victime la Hagadir şi Marakesh, ambele din Maroc. Este un escroc calificat şi a dat ţeapa la 3 hoteluri de 4 şi 5 stele in Essaouira şi doua in Marrakech.

In fapt, 600 de turişti cehi au fost luaţi in hotel cu pensiune completa in sejururi care mergeau de la 3 saptamani la 1 luna in luna iunie, se arata in ziarul Le Economiste. A promis concedii foarte agreabile pentru vizitatori, dar care s-au transformat in coşmaruri pentru hotelieri. Prejudiciul a fost de 2 milioane de dinari marocani, aproximativ 170.000 de euro. Operaţiunea a fost orchestrata incepand din aprilie 2008. Compania prin care s-a derulat afacerea este Relax Max Tour din Republica Ceha.

El a anunţat intenţia de a realiza un info-tour şi a chemat 20 de jurnalişti pentru 5 zile la Essaouira. Articole şi reportajele au fost publicate in Cehia, facand reclama la vacanţele in Essaouira, ceea ce a incurajat 3 hoteluri sa faca contracte cu Relax Max Tour. Un prim zbor charter avand la bord 100 de turişti cehi a aterizat la Marakesh. Şase chartere au mai aterizat pana la sfarşitul lunii iunie. Iniţiatorul s-a prezentat ca fiind Claude Kaiser. Preşedintele societaţii cehe de turism a declarat ca nu are nevoie de asistenţa oficiului naţional de turism a Marocului, ceea ce  i-a uimit pe patronii tunisieni", mai scrie gazetadebistriţa.ro.

Potrivit gazetadebistriţa.ro, hotelierii păgubiţi au depus deja plângere penală pe numele afaceristului.


×
Subiecte în articol: agentie de turism
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close