Antena 3 CNN Actualitate Un cunoscut afacerist din domeniul lemnului, tată a cinci copii, a murit după ce un arbore tăiat l-a lovit direct în cap

Un cunoscut afacerist din domeniul lemnului, tată a cinci copii, a murit după ce un arbore tăiat l-a lovit direct în cap

Omul de afaceri, în vârstă de 32 de ani, şi-a găsit sfârşitul în pădure unde avea o parcelă în explotare. Tragedia s-a petrecut în timp ce un arbore tăiat a căzut din braţul macaralei peste camionul în care se încărca lemnul. Vârful copacului l-a lovit direct în cap şi a murit pe loc.

Un cunoscut afacerist din domeniul lemnului, tată a cinci copii, a murit după ce un arbore tăiat l-a lovit direct în cap
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2020   •   23:15

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, un cunoscut afacerist din domeniul lemnului, din comuna Marginea, şi-a gasit sfârşitul luni dimineaţa în pădurea de lângă comuna Suceviţa, judeţul Suceava, unde avea o parcelă în exploatare.

Potrivit martorilor care au asistat la tragedie, bărbatul a plecat în pădure, spre zona de exploatare, însoţit de un alt bărbat, care nu figura ca şi angajat în cadrul firmei sale.

Cei doi s-au deplasat spre fondul forestier cu un camion prevăzut cu macara hidraulică şi sistem de încărcare şi descărcare lemn.

Ajunşi la locaţie, omul de afaceri s-a suit pe macara pentru a dirija încărcarea lemnului, când s-a produs tragedia

Un arbore a fost secţionat de la bază, iar bărbatul de 32 de ani a pus în mişcare braţul macaralei pentru a dirija căderea.

Şi, deşi a făcut aceasta operaţiune de zeci de ori, în cazul acestui arbore căderea nu a mai fi putut controlată. Copacul s-a rupt, iar partea groasă a căzut pe cupola camionului.

Potrivit martorilor, vârful copacului l-a lovit direct în cap pe barbat. În urma impactului a murit pe loc.

Între timp, în zonă au mai venit şi alte persone care când au văzut incidentul au intervenit rapid să îi acorde victimei primul ajutor. 

La fața locului au ajuns, pe lângă polițiști, și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, dar și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, notează monitorulsv.ro

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea a trei infractiuni: neluarea măsurilor legate de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă.

Numele tânărului decedat și al firmei sale apar în numeroase scandaluri legate de exploatări de lemn ilegale, pentru care a primit amenzi de la Garda Forestieră şi de la Poliţie. El fusese cercetat şi pentru ultraj.

 

 

 

×
Subiecte în articol: afacerist Suceava lemn
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close