Antena 3 CNN Actualitate Atentat sinucigaş urmat de focuri de armă, la Kabul. Bilanțul victimelor este incert

Atentat sinucigaş urmat de focuri de armă, la Kabul. Bilanțul victimelor este incert

Atentat sinucigaş urmat de focuri de armă, la Kabul. Bilanțul victimelor este incert
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Apr 2016   •   08:43

UPDATE: Agenţia de presă DPA, citând, sub rezerva anonimatului, un oficial al Direcţiei naţionale de securitate (National Directorate of Security, NDS), a relatat că 15 angajaţi ai NDS şi-au pierdut viaţa în atentat.

Cel puţin 161 de persoane au fost rănite, a indicat Ismail Kawusi, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În acelaşi timp, agenţia de presă Reuters informează despre aproape 200 de răniţi, iar Xinhua consemnează 198.

Deflagraţia a fost urmată de schimburi de focuri între forţele de ordine afgane şi insurgenţi în acest atac de anvergură, revendicat deja de talibani, care intervine la o săptămână după 'lansarea ofensivei de primăvară' a talibanilor.

O explozie puternică a zguduit marţi dimineaţă centrul capitalei afgane Kabul, la o săptămână după ce rebelii talibani au anunţat începutul 'ofensivei lor de primăvară'.

Potrivit Aljazeera, o mașină capcană a explodat în apropierea sediului Ministerului afgan al Apărării, în inima capitalei, la oră de vârf, când mulţi angajaţi se îndreptau spre locul de muncă.

"Ceea ce știm din surse ale poliției este că un kamikaze, care se afla la volanul unei mașini cu explozibil, s-a detonat apropierea clădirii Ministerului Apărării, ținta lui fiind un convoi al armatei afgane", a spus Qais Azimy, reporter Aljazeera aflat la fața locului.

"Martorii ne spun că atacul a fost urmat de unele focuri de armă. Poliția afgană crede că mai mulți atacatori s-ar afla într-una dintre clădirile din apropiere”, a mai spus Azimy.

 

Jurnalişti AFP la faţa locului spun că au simţit case vibrând, în timp ce geamurile mai multor imobile au fost spulberate de suflul exploziei, iar o coloană de fum se ridica la cer.

Potrivit preşedintelui afgan Ashraf Ghani, citat de Reuters, un număr nespecificat de oameni au fost ucişi şi răniţi în explozie. Palatul Prezidenţial a condamnat atacul 'în cei mai fermi termeni cu putinţă'. Un purtător de cuvânt al unui spital de urgenţă din oraş a declarat că instituţia a primit opt militari afgani care suferiseră răni uşoare.

×
Subiecte în articol: Kabul
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close